Logo Bouwend Nederland

Belastingregels voor bedrijfswagens veranderen in 2025.

Donderdag 11 april 2024

Ondernemers die een nieuwe bedrijfswagen kopen, zijn nu nog vrijgesteld van Belasting op Personenauto’s en Motorvoertuigen (BPM). Vanaf 2025 gaan ondernemers ook BPM betalen, net als bij personenauto’s.

Wat betekent dit voor ondernemers?

Dat betekent het einde van de zogenaamde BPM-vrijstelling voor ondernemers. De impact hiervan is groot, bij een Renault Trafic loopt dit zomaar op tot een € 12.000,- hogere investering.

De BPM-vrijstelling geldt in 2025 echter nog wél voor emissievrije auto’s. De overheid wil de verkoop van deze emissievrije extra stimuleren door middel van een subsidie tot € 5.000,- op volledig elektrische bedrijfswagens. Deze SEBA-subsidie is hopelijk begin 2024 weer beschikbaar.

Daarnaast gaan er vanaf 2025 in ruim 29 gemeentes milieuzones in. Dit kan betekenen dat je met je dieselbus niet meer de stad in mag. Kijk hiervoor goed in je omgeving welke regels van toepassing worden.

Met een elektrische bedrijfswagen zit je dus goed: hiermee krijg je BPM-vrijstelling en behoud je toegang tot de stedelijke milieuzones die vanaf 2025 in ruim 29 gemeenten zullen ingaan.

Een nieuwe generatie elektrische bedrijfswagens.

De voordelen van elektrisch rijden zijn nu ook haalbaar en betaalbaar voor grotere bedrijfswagens. Slimme motoren en krachtige batterijen geven de Renault bedrijfswagens de power en het rijbereik die je nodig hebt. Deze elektrische bedrijfswagens dienen niet alleen als visitekaartje voor je bedrijf, maar dragen ook bij aan duurzaam ondernemen, iets wat steeds belangrijker wordt, zowel voor jezelf als voor je klanten. Van de Renault Kangoo, Trafic en Master is er nu een E-Tech versie beschikbaar.
Renault heeft voldoende voorraad in 2024 van zowel diesel als E-Tech bussen, maar het wordt geadviseerd om op tijd in gesprek te gaan met een Renaultdealer. Kom gerust langs!

Switch to Electric

Vind je het als ondernemer de overgang naar elektrisch rijden lastig? Of heb je nog niet de geschikte elektrische bus gevonden? LeasePlan maakt de overstap naar elektrisch rijden makkelijker.
Met 'Switch to Electric' lease je nu een diesel bestelbus die je later kunt inwisselen voor een elektrische bedrijfswagen, zonder extra kosten voor het eerder inleveren. Lees hier meer over de Switch to Electric.

 

Heb je vragen of wil je meer weten over het leasen van elektrische bedrijfswagens? Mail dan naar voordeel@bouwendnederland.nl of bel 079 3 252 166.

BNL Ledenvoordeel

Gerelateerd nieuws

Maandag 22 april 2024
BNL Special Ledenvoordelen, Academy & Advies - Voorjaar 2024

De nieuwe editie van het BNL Special ledenservice magazine, voorjaar 2024, is uit. Vol met nieuws, ontwikkelingen en informatie over financiële ledenvoordelen, trainingen en adviesdiensten. Daarnaast komt een aantal lidbedrijven aan het woord over producten en diensten die zij bij/via ons afnemen.

Maandag 11 maart 2024
Europees Parlement zet belangrijke stap voor nieuwe rijbewijsregels elektrische bussen

Het Europees Parlement stemde onlangs in met een nieuwe rijbewijsrichtlijn waarin is opgenomen dat elektrische bussen tot 4.250 kilo met een B-rijbewijs bestuurd mogen blijven worden. Dit zet de deur open voor nieuwe rijbewijsregels in Nederland.

Maandag 24 juli 2023
Haal nu jouw Renault bedrijfswagen direct uit voorraad!

Ben je op zoek naar een nieuwe bedrijfswagen maar heb je geen zin in lange levertijden? Als lid van Bouwend Nederland krijg je tot en met 30 september 2023 extra voordeel op een voorraad auto bovenop het Bouwend Nederland voordeel.