Logo Bouwend Nederland
  1. Home
  2. Nieuws
  3. Nevenaannemers vergeet ze niet vooraf aan te melden

Nevenaannemers, vergeet ze niet vooraf aan te melden

Donderdag 9 mei 2024

Als hoofdaannemer zit je niet echt te wachten op nevenaannemers. Je mag al blij zijn als je een coördinatievergoeding krijgt, maar wordt wel afhankelijk van partijen die je niet altijd kent.

Ook verzekeringstechnisch is alertheid geboden. Je doorlopende CAR-verzekering dekt in principe alleen de door jouw uit te voeren werkzaamheden. Logisch, want daarover betaal je ook premie. Maar in veel bestekken of Annexen wordt vereist dat ook (de werken van) nevenaannemers op jouw CAR-polis zijn meeverzekerd. Maar dat is alleen zo als je dit vooraf aanmeldt (naam, aard werk en contractsom). En soms krijg je dan van ons het advies het anders te regelen. Dat speelt met name als de verhouding tussen jouw aanneemsom en die van de nevenaannemers uit balans is. Of als een nevenaannemer moet worden meeverzekerd met een veel hoger risicoprofiel dan jouw reguliere activiteiten. In zulke gevallen kunnen we voor jou en je opdrachtgever maatwerk leveren, bijvoorbeeld door een losse projectpolis te regelen. Want schades veroorzaakt door nevenaannemers tellen wel mee in jouw schadestatistiek.

Tenslotte; we begrijpen dat menselijke fouten zoals vergeten in een klein hoekje zitten. Daarom biedt de Bouwend Nederland Integraal Polis een vangnetregeling voor als je bent vergeten vooraf aan te melden, je betaalt dan wel meer premie én er geldt een hoger eigen risico maar je blijft in ieder geval niet met grote onverzekerde schade zitten. Het blijft dus verstandig voor aanvang van het werk nevenaannemers aan te melden als dit in je contract met de opdrachtgever wordt vereist.

Meer weten?

Wil je meer weten over de diensten van onze verzekeringspartners In-Staet of Howden? Neem dan contact op met onze adviseurs dienstverlening via email of 079 3 252 166.

BNL Ledenvoordeel

Gerelateerd nieuws

Donderdag 9 mei 2024
Sinterklaas in het voorjaar? Toegangsregelingen in bouwverzekeringen

In de schadepraktijk van de Bouwend Nederland Integraal Polis zien we nog regelmatig dat Bouwend Nederland-leden het hele jaar door Sinterklaas spelen. Dit speelt met name bij schades aan het werk die veroorzaakt zijn door derden zoals onderaannemers.

Donderdag 9 mei 2024
Maak kennis met de werkwijze van Howden

Laat je adviseren door een expert van Howden

Maandag 22 april 2024
BNL Special Ledenvoordelen, Academy & Advies - Voorjaar 2024

De nieuwe editie van het BNL Special ledenservice magazine, voorjaar 2024, is uit. Vol met nieuws, ontwikkelingen en informatie over financiële ledenvoordelen, trainingen en adviesdiensten. Daarnaast komt een aantal lidbedrijven aan het woord over producten en diensten die zij bij/via ons afnemen.