Logo Bouwend Nederland

Afdeling Drenthe combineert zzp-presentatie met fietstocht

Dinsdag 27 februari 2024

Op donderdag 15 februari organiseerde afdeling Drenthe een interessante bijeenkomst waarin de leden werden bijgepraat over de veranderende regelgeving rondom werken met zzp'ers. Daarna was het tijd om buiten te kijken en zijn we op de fiets gestapt voor een rondje langs de Ring Zuid. Lees verder wat er is besproken over zzp.

De afgelopen jaren is er door de Belastingdienst weinig gehandhaafd op de regelgeving rondom werken met zzp'ers, vertelde Jaap van de Burgt, onze manager beleid & public affairs mens & werk. Vanaf 1 januari 2025 gaat dit veranderen en wordt ook specifiek de bouw strenger gecontroleerd. Daarnaast ligt er een wetsvoorstel dat een duidelijkere scheiding maakt tussen verkapt werkgeverschap en zzp. Dit betekent voor bedrijven dat ze goed moeten kijken naar de (model)overeenkomsten die ze met zzp'ers hebben en hun wijze van aansturing in het bedrijf. Na de presentatie heeft Jaap nog een aantal vragen van leden beantwoord. Het is duidelijk een actueel onderwerp waar werkgevers echt mee aan de slag moeten komend jaar. Wij zullen als regio onze leden hier actief in blijven meenemen.

Fietstocht Ring Zuid

Ondanks het grauwe weer zijn we, na de presentatie van Jaap, met de leden op de fiets gestapt naar het Paviljoen Aanpak Ring Zuid waar we een uitgebreide presentatie hebben gekregen over dit immense project in Groningen. Duidelijk werd hoe ingewikkeld deze opgave is waarbij de gehele ring wordt aangepakt en tegelijk een bepaalde mate van doorstroming altijd gegarandeerd moet zijn. Niet alleen voor bewoners, passanten en bezoekers van Groningen, maar ook voor nooddiensten. Om de grootsheid van het project goed te ervaren en lekker even buiten te zijn, bleek de fiets een goed vervoersmiddel.

 

Met een frisse neus en de nodige calorieën verbrand, zijn we teruggegaan naar Hotel Flonk aan het Paterswoldsemeer en hebben we nog gezellig samen gedineerd.

Kim van der Zande
Verenigingsmanager Drenthe en Groningen
E-mailadres

Gerelateerd nieuws

Vrijdag 22 maart 2024
Gezamenlijk het aansluitproces optimaliseren staat centraal tijdens bijeenkomst in Emmen

‘Samen beter aansluiten, dat wil toch iedereen?’, was de slogan op de uitnodiging voor de bijeenkomst van 18 maart in het stadion van FC Emmen. Desondanks bleek tijdens de bijeenkomst, georganiseerd door Grond’G, MijnAansluiting en Bouwend Nederland, dat de praktijk weerbarstig is. Mede gevoed door de personeelstekorten en verschillende (maatschappelijke) transities, waardoor de vraag naar elektra, gas, media en water sterk verandert, vraagt het op tijd realiseren van de gewenste aansluiting om een steeds betere afstemming tussen opdrachtgever, netbeheerder, bovengrondse aannemer, ondergrondse aannemer en de gemeente als vergunningverlener. Het versterken van de aansluitketen en het toepassen van slimme innovaties, was tijdens deze volgeboekte bijeenkomst in Emmen, dan ook hét centrale thema.

Vrijdag 1 maart 2024
JBN Noord op excursie naar de Nieuwe Waterwerken in Zoutkamp

Op donderdag 29 februari bezochtend de leden van Jong Bouwend Nederland in Regio Noord het project 'De Nieuwe Waterwerken' in Zoutkamp waar wordt gewerkt aan een nieuw gemaal en de renovatie van de Hunsingosluis.

Donderdag 14 december 2023
Jugendstil gebouwen in Meppel gecombineerd met inspiratie vanuit B+O Architectuur en Stedenbouw

De middag begon met een regenachtige stadswandeling door Meppel, ondanks het slechte weer konden we genieten van de architectuur in de stad en was het fijn om elkaar te treffen en bij te praten. Na een uur werden we hartelijk ontvangen in de Gasfabriek bij B+O Architectuur en Stedenbouw.