Logo Bouwend Nederland
  1. Home
  2. Nieuws
  3. Circulariteit centraal tijdens excursie met noordelijke bestuurders

Circulariteit centraal tijdens excursie met noordelijke bestuurders

Dinsdag 25 juni 2024

Vrijdag 21 juni was de jaarlijkse bestuurdersexcursie voor alle bestuurders van Bouwend Nederland Regio Noord. Dit jaar bezochten we de circulaire Doorlaatpost 90 op Schiphol en was er een gezellig programma in het mooie Haarlem.

Om de synergie tussen de bestuurders in het noorden te versterken, wordt er regelmatig een excursie georganiseerd. Het thema van dit jaar was duurzaamheid met een bezoek aan Schiphol.

Susanne IJsenbrandt, Duurzaamheidsmanager BAM Schiphol, ontving de groep in de keet op de bouwlocatie. Samen met Ronald Lunstroo, Developer Schiphol en Bertil Groot, Projectleider BAM, nam ze de bestuurders mee in het meerjarenplan duurzaamheid van de BAM. De Doorlaatpost 90 is hier een mooi voorbeeld van.

 

Succes circulariteit: zelfde visie team cruciaal

De Doorlaatpost 90 is een bouwwerk van BAM. Het is een locatie waar personen en voertuigen door securitymedewerkers worden gecontroleerd alvorens ze toegang krijgen tot de airside. Het gebouw wordt gebouwd met materiaal uit de sloop van drie kantoorpanden en drie vrachtgebouwen op Schiphol. Hiermee is het ontwerp bijna volledig circulair, wat bijdraagt aan de doelstelling van Schiphol om in 2030 een luchthaven zonder restafval te zijn. "Circulariteit kun je alleen bereiken als het gehele team vanaf start tot en met sleuteloverdracht dezelfde visie heeft en snapt dat er dus zaken anders zullen
gaan lopen als dat we gewend waren", aldus Bertil Groot.

BREEAM-certificering

Na het bezoek aan Schiphol vervolgden de bestuurders de reis richting hotel Van der Valk in Haarlem. Het hotel is de afgelopen jaren volledig gerenoveerd door HuneBouw, het bedrijf van onze regiovoorzitter Klaas Graveland  Klaas nam ons, samen met General Manager Mathilde Matser, mee in het proces voor de BREEAM certificering van het gebouw. Hierna werd het gezelschap  rondgeleid door het hotel voor een kijkje in de keuken. Het avondprogramma bestond uit een rondvaart door de Haarlemse grachten en een hapje eten in de Jopenkerk. Natuurlijk stond de voetbalwedstrijd Nederland - Frankrijk ook centraal deze avond. Helaas mocht het enthousiasme vanuit de groep niet bijdragen aan de winst voor Nederland.

Al met al een een zeer geslaagde excursie, die op zaterdag werd afgesloten met een sportieve activiteit op het strand van Bloemendaal. Dank aan het team van Regio Noord voor de organisatie.

Jolande Oechies
Verenigingsmanager Friesland
E-mailadres

Gerelateerd nieuws

Woensdag 10 juli 2024
Ook provincie Limburg hanteert ingroeimodel emissieloos bouwen

Najaar 2023 tekenden ruim 45 partijen het convenant Schoon en Emissieloos bouwen. Zo ook de provincie Limburg. De provincie sprak met een aantal grote Limburgse gemeenten af om de methode van gemeente Eindhoven te gebruiken, elk op een eigen ambitieniveau met het convenant SEB als minimumeis.

Maandag 8 juli 2024
Friesland rijdt Bouwrally door Noardeast Fryslân

Vrijdag 28 juni stond in het teken van de bouwrally voor de leden van onze afdeling Friesland. Het jaarlijkse evenement, de Bouwrally, vond dit jaar plaats in het schilderachtige landschap van Noardeast Fryslân. De deelnemers verzamelden zich om 12 uur bij Brouwerij Dockum, klaar voor een middag vol avontuur en gezelligheid.

Maandag 8 juli 2024
Toekomstbouwers Friesland maakt kennis met onze leden

Op woensdag 3 juli organiseerde Toekomstbouwers Friesland (TBF) een inspirerende bijeenkomst onder de noemer 'Kennismaking met dé Opleider voor de Bouw en Infra'. TBF, voortgekomen uit het lang geleden door Friese bouwers opgerichte VSPB, is een trots en toonaangevend opleidingsbedrijf in de Friese bouwsector.