Logo Bouwend Nederland
  1. Home
  2. Nieuws
  3. Collectieve stappen gezet in de toepassing van waterstof binnen de bouw en infrasector in noord nederland

Collectieve stappen gezet in de toepassing van waterstof binnen de bouw en infrasector in Noord-Nederland

Dinsdag 4 juli 2023

Tijdens de bijeenkomst op 4 juli voor leden van Bouwend Nederland, HyNorth, de Groene Koers en de New Energy Coalition is er uitgebreid gediscussieerd over de mogelijkheden om bouwplaatsen in Noord-Nederland emissieloos te maken met behulp van waterstof. Momenteel zijn er nog verschillende belemmeringen die ertoe leiden dat waterstof nog niet breed wordt toegepast. Ondanks deze obstakels werd benadrukt dat er kansen liggen in de markt voor het gebruik van waterstof in materieel en aggregaten.

Het betrekken van opdrachtgevers en het ontwikkelen van een waterstofecosysteem werden genoemd als belangrijke stappen in de verdere implementatie van waterstofoplossingen in de bouw- en infrastructuursector. Er werd voorgesteld om gezamenlijk waterstofaggregaten aan te schaffen en kennisprogramma's op te zetten om de acceptatie en ontwikkeling van waterstofmaterieel te bevorderen.

 

De bijeenkomst resulteerde in de conclusie dat er een collectieve inspanning nodig is om waterstof verder te ontwikkelen in de bouw- en infrasector. Het vervolgtraject omvat dan ook het vormen van projectgroep in Noord-Nederland om de verdere implementatie van waterstofoplossingen te onderzoeken en betrokken partijen te identificeren. Mocht je geïnteresseerd zijn in het vervolg van dit traject en/of actief mee willen denken, meldt dit dan bij Yannick Bos / 06 11507697

Yannick Bos
Adviseur markt & overheid - Regio Noord
E-mailadres

Gerelateerd nieuws

Vrijdag 12 juli 2024
Convenant: op naar duurzamer asfalt in het Noorden

Overheden, brancheorganisaties en marktpartijen in de drie noordelijke provincies zetten samen in op duurzamer asfalt. Daarvoor hebben ze de afgelopen weken hun handtekening gezet onder een convenant. De ondertekenaars streven naar minder soorten asfalt, een duurzamere samenstelling en productie op een lagere temperatuur. Daarnaast zetten ze in op hergebruik van asfalt en verduurzaming van de vier asfaltcentrales.

Maandag 8 juli 2024
Friesland rijdt Bouwrally door Noardeast Fryslân

Vrijdag 28 juni stond in het teken van de bouwrally voor de leden van onze afdeling Friesland. Het jaarlijkse evenement, de Bouwrally, vond dit jaar plaats in het schilderachtige landschap van Noardeast Fryslân. De deelnemers verzamelden zich om 12 uur bij Brouwerij Dockum, klaar voor een middag vol avontuur en gezelligheid.

Maandag 8 juli 2024
Toekomstbouwers Friesland maakt kennis met onze leden

Op woensdag 3 juli organiseerde Toekomstbouwers Friesland (TBF) een inspirerende bijeenkomst onder de noemer 'Kennismaking met dé Opleider voor de Bouw en Infra'. TBF, voortgekomen uit het lang geleden door Friese bouwers opgerichte VSPB, is een trots en toonaangevend opleidingsbedrijf in de Friese bouwsector.