Logo Bouwend Nederland
  1. Home
  2. Nieuws
  3. Eerste hulp bij vernieuwing op regiodag noord

Eerste hulp bij vernieuwing op regiodag Noord

Donderdag 6 juni 2024

Vernieuwing van de sector, vernieuw jij mee? was dinsdag 4 juni het thema van de Regiodag Noord. Ruim 80 leden bezochten deze jaarlijkse bijeenkomst die dit jaar plaatsvond in het Gevangenismuseum te Veenhuizen

Poëzie, EHBI en illusies

Dit jaar stond er weer een afwisselend programma klaar voor onze leden, waarbij inhoud, vermaak en elkaar ontmoeten werden afgewisseld. Onze voorzitter Arno Visser nam ons na de opening door Regiovoorzitter Klaas Graveland mee in zijn kijk op de bouw en infra over 15 jaar aan de hand van het gedicht “Denkend aan Holland”. Hierin veel aandacht voor de lobby-activiteiten van Bouwend Nederland richting de politiek en de woningbouw- en infraopgaven. Maar ook de vele initiatieven in het noorden, waarbij we in nauw contact staan met gemeente, provincie en onze leden.

Innovatie =  ruimte pakken

Vervolgens gaf spreker Peter Ros de leden stof tot nadenken met zijn visie op innovatie en EHBI (Eerste Hulp Bij Innovatie). Zijn boodschap; neem af en toe afstand van het proces, pas dan creëer je ruimte in je hoofd voor innovatie. Ga ook eens in gesprek met andere sectoren en “unusual suspects” voor inspiratie, dit brengt je andere inzichten. En verbind eer ge begint, zoek elkaar op. Iets waar we als leden van Vereniging Bouwend Nederland goed in zijn, maar wat we door de waan van de dag nog wel eens vergeten.

Tafellaken en confetti

Tijdens een korte pauze konden de leden heerlijk buiten in het zonnetje of aan een van de thematafels het gesprek aangaan over de thema’s rondom het Meerjarenprogramma Vernieuwing van de sector.

Fris en met ruimte in het hoofd nam illusionist Jan Reinder het stokje over. Waarbij Peter Ros ons meenam in de theorie rondom ons brein, liet Mentalist Jan Reinder ons verwonderen en zette ons aan het denken met zijn illusies. Hierbij was er volop interactie. Er werd door Jan Reinder van alles uit de kast gehaald tijdens zijn show, waaronder confetti, The Economist en een gedekte tafel. Het programma werd afgesloten door Sander Wubbolts en dagvoorzitter Evelien Bouma. Vol adrenaline en inspiratie konden de leden in het restaurant aanschuiven voor het buffet.

Waardecreatie voor morgen

Vanuit Regio Noord kijken we terug op een zeer geslaagde middag, waar waardevolle, leuke en informatieve gesprekken gevoerd zijn. Ook werd er deze middag volop gelachen en ge-connect. Hierdoor ontstond er volop ruimte en rust in ons brein. Misschien wel ruimte voor innovatie!

Jolande Oechies
Verenigingsmanager Friesland
E-mailadres

Gerelateerd nieuws

Vrijdag 12 juli 2024
Convenant: op naar duurzamer asfalt in het Noorden

Overheden, brancheorganisaties en marktpartijen in de drie noordelijke provincies zetten samen in op duurzamer asfalt. Daarvoor hebben ze de afgelopen weken hun handtekening gezet onder een convenant. De ondertekenaars streven naar minder soorten asfalt, een duurzamere samenstelling en productie op een lagere temperatuur. Daarnaast zetten ze in op hergebruik van asfalt en verduurzaming van de vier asfaltcentrales.

Maandag 8 juli 2024
Friesland rijdt Bouwrally door Noardeast Fryslân

Vrijdag 28 juni stond in het teken van de bouwrally voor de leden van onze afdeling Friesland. Het jaarlijkse evenement, de Bouwrally, vond dit jaar plaats in het schilderachtige landschap van Noardeast Fryslân. De deelnemers verzamelden zich om 12 uur bij Brouwerij Dockum, klaar voor een middag vol avontuur en gezelligheid.

Maandag 8 juli 2024
Toekomstbouwers Friesland maakt kennis met onze leden

Op woensdag 3 juli organiseerde Toekomstbouwers Friesland (TBF) een inspirerende bijeenkomst onder de noemer 'Kennismaking met dé Opleider voor de Bouw en Infra'. TBF, voortgekomen uit het lang geleden door Friese bouwers opgerichte VSPB, is een trots en toonaangevend opleidingsbedrijf in de Friese bouwsector.