Logo Bouwend Nederland
  1. Home
  2. Nieuws
  3. Eerste hulp bij vernieuwing op regiodag noord

Eerste hulp bij vernieuwing op regiodag Noord

Donderdag 6 juni 2024

Vernieuwing van de sector, vernieuw jij mee? was dinsdag 4 juni het thema van de Regiodag Noord. Ruim 80 leden bezochten deze jaarlijkse bijeenkomst die dit jaar plaatsvond in het Gevangenismuseum te Veenhuizen

Poëzie, EHBI en illusies

Dit jaar stond er weer een afwisselend programma klaar voor onze leden, waarbij inhoud, vermaak en elkaar ontmoeten werden afgewisseld. Onze voorzitter Arno Visser nam ons na de opening door Regiovoorzitter Klaas Graveland mee in zijn kijk op de bouw en infra over 15 jaar aan de hand van het gedicht “Denkend aan Holland”. Hierin veel aandacht voor de lobby-activiteiten van Bouwend Nederland richting de politiek en de woningbouw- en infraopgaven. Maar ook de vele initiatieven in het noorden, waarbij we in nauw contact staan met gemeente, provincie en onze leden.

Innovatie =  ruimte pakken

Vervolgens gaf spreker Peter Ros de leden stof tot nadenken met zijn visie op innovatie en EHBI (Eerste Hulp Bij Innovatie). Zijn boodschap; neem af en toe afstand van het proces, pas dan creëer je ruimte in je hoofd voor innovatie. Ga ook eens in gesprek met andere sectoren en “unusual suspects” voor inspiratie, dit brengt je andere inzichten. En verbind eer ge begint, zoek elkaar op. Iets waar we als leden van Vereniging Bouwend Nederland goed in zijn, maar wat we door de waan van de dag nog wel eens vergeten.

Tafellaken en confetti

Tijdens een korte pauze konden de leden heerlijk buiten in het zonnetje of aan een van de thematafels het gesprek aangaan over de thema’s rondom het Meerjarenprogramma Vernieuwing van de sector.

Fris en met ruimte in het hoofd nam illusionist Jan Reinder het stokje over. Waarbij Peter Ros ons meenam in de theorie rondom ons brein, liet Mentalist Jan Reinder ons verwonderen en zette ons aan het denken met zijn illusies. Hierbij was er volop interactie. Er werd door Jan Reinder van alles uit de kast gehaald tijdens zijn show, waaronder confetti, The Economist en een gedekte tafel. Het programma werd afgesloten door Sander Wubbolts en dagvoorzitter Evelien Bouma. Vol adrenaline en inspiratie konden de leden in het restaurant aanschuiven voor het buffet.

Waardecreatie voor morgen

Vanuit Regio Noord kijken we terug op een zeer geslaagde middag, waar waardevolle, leuke en informatieve gesprekken gevoerd zijn. Ook werd er deze middag volop gelachen en ge-connect. Hierdoor ontstond er volop ruimte en rust in ons brein. Misschien wel ruimte voor innovatie!

Jolande Oechies
Verenigingsmanager Friesland
E-mailadres

Gerelateerd nieuws

Maandag 10 juni 2024
Bezoek Werelderfgoedcentrum Waddenzee afdeling Friesland

Donderdag 6 juni gingen leden afdeling Friesland samen met de leden van Sociëteit Drachten-NOF op excursie naar het Werelderfgoedcentrum Waddenzee (WEC). Een iconisch gebouw op een prachtige locatie.

Donderdag 25 april 2024
Tussenbijeenkomst Sliepe yn 'e takomst 24 april

Kun je jonger worden door een weekje in een biobased recreatiewoning te vertoeven in het mooie Friesland? De zeven teams van het project Sliepe yn’e Takomst presenteerden woensdag 24 april een tussenstand van hun ontwerpen voor biobased recreatiewoningen. Psycholoog Bernard Maarsingh gaf tijdens de bijeenkomst een lezing over de effecten van een biobased recreatiewoning op de gezondheid en vitaliteit van de gasten.

Vrijdag 22 maart 2024
Gezamenlijk het aansluitproces optimaliseren staat centraal tijdens bijeenkomst in Emmen

‘Samen beter aansluiten, dat wil toch iedereen?’, was de slogan op de uitnodiging voor de bijeenkomst van 18 maart in het stadion van FC Emmen. Desondanks bleek tijdens de bijeenkomst, georganiseerd door Grond’G, MijnAansluiting en Bouwend Nederland, dat de praktijk weerbarstig is. Mede gevoed door de personeelstekorten en verschillende (maatschappelijke) transities, waardoor de vraag naar elektra, gas, media en water sterk verandert, vraagt het op tijd realiseren van de gewenste aansluiting om een steeds betere afstemming tussen opdrachtgever, netbeheerder, bovengrondse aannemer, ondergrondse aannemer en de gemeente als vergunningverlener. Het versterken van de aansluitketen en het toepassen van slimme innovaties, was tijdens deze volgeboekte bijeenkomst in Emmen, dan ook hét centrale thema.