Logo Bouwend Nederland
  1. Home
  2. Nieuws
  3. Friesland rijdt bouwrally door noardeast fryslan

Friesland rijdt Bouwrally door Noardeast Fryslân

Maandag 8 juli 2024

Vrijdag 28 juni stond in het teken van de bouwrally voor de leden van onze afdeling Friesland. Het jaarlijkse evenement, de Bouwrally, vond dit jaar plaats in het schilderachtige landschap van Noardeast Fryslân. De deelnemers verzamelden zich om 12 uur bij Brouwerij Dockum, klaar voor een middag vol avontuur en gezelligheid.

Diversiteit aan voertuigen welkom

Tijdens de Bouwrally Friesland reden de deelnemers een zorgvuldig uitgezette route door het prachtige Friese landschap, volgens een speciaal routesysteem (rallyproef) met diverse controlepunten. De uitleg van de verschillende routesystemen maakte het evenement toegankelijk voor zowel ervaren rallyrijders als nieuwkomers. 

Deelnemers konden met verschillende soorten voertuigen deelnemen aan de rally. Of het nu een klassieke auto, een sportwagen of een gewone auto was, iedereen was welkom aan de start. Deze diversiteit zorgde voor een kleurrijk en gevarieerd deelnemersveld, wat bijdroeg aan de unieke sfeer van de dag.

Rondleiding en proeverij bij Brouwerij Dockum

Na de rally was er een speciale rondleiding door Brouwerij Dockum, waar de deelnemers konden zien hoe ambachtelijke speciaalbieren zoals het beroemde Kâld Kletske worden gebrouwen. Uiteraard ontbrak het niet aan de gelegenheid om deze bieren ook te proeven, wat zorgde voor een gezellige afsluiting van de dag.

Een succesvolle dag vol ontmoeting en netwerken

De winnaars van de rally waren het duo Jan Rijpstra en Tobias Brull, gevolgd door het duo vader en zoon Van der Galien op de tweede plaats. Beide winnaars zijn ervaren rallyrijders en wisten de route met precisie en snelheid af te leggen.

De Bouwrally van dit jaar was wederom een groot succes. Het evenement bood een waardevolle gelegenheid voor de leden van Bouwend Nederland Friesland om elkaar op een informele wijze beter te leren kennen en nieuwe connecties te leggen binnen de sector. De positieve reacties en het enthousiasme van de deelnemers bevestigen de waarde van dit jaarlijkse evenement.

De Bouwrally begint een geliefde traditie te worden binnen de afdeling Friesland. De positieve reacties en het enthousiasme van de deelnemers bevestigen dit en we kijken nu al uit naar de volgende editie.

Jolande Oechies
Verenigingsmanager Friesland
E-mailadres

Gerelateerd nieuws

Maandag 8 juli 2024
Toekomstbouwers Friesland maakt kennis met onze leden

Op woensdag 3 juli organiseerde Toekomstbouwers Friesland (TBF) een inspirerende bijeenkomst onder de noemer 'Kennismaking met dé Opleider voor de Bouw en Infra'. TBF, voortgekomen uit het lang geleden door Friese bouwers opgerichte VSPB, is een trots en toonaangevend opleidingsbedrijf in de Friese bouwsector.

Maandag 1 juli 2024
Herstel van schade tot €60.000 aan woningen van start

Vanaf 1 juli start het IMG met herstel van schade tot €60.000 aan woningen. Het herstel vindt plaats zonder onderzoek naar de schadeoorzaak. Aanvragers kunnen kiezen voor herstel met een eigen aannemer of door een aannemer via het IMG. Het IMG neemt deze maand contact op met de eerste 100 aanvragers die een voorlopige keuze maakten voor herstel tot €60.000.

Dinsdag 25 juni 2024
Circulariteit centraal tijdens excursie met noordelijke bestuurders

Vrijdag 21 juni was de jaarlijkse bestuurdersexcursie voor alle bestuurders van Bouwend Nederland Regio Noord. Dit jaar bezochten we de circulaire Doorlaatpost 90 op Schiphol en was er een gezellig programma in het mooie Haarlem.