Logo Bouwend Nederland

Samen onderweg naar emissieloos bouwen met leden afdeling Friesland

Dinsdag 26 september 2023

Op donderdag 21 september, verzamelden de leden van Bouwend Nederland afdeling Friesland en Sociëteit Heerenveen zich bij Wierda Hybrid Technologies in Joure voor een uiterst informatieve en inspirerende bijeenkomst. Het doel van deze bijeenkomst was om de leden te informeren over de meest recente ontwikkelingen op het gebied van mobiliteit binnen de bouw- en infrasector.

Trends en regelgeving

Tijdens de bijeenkomst nam Willemijn Visscher (Programmamanager MJP mobiliteit) de aanwezigen mee in belangrijke onderwerpen op gebied van mobiliteit, waaronder het Bouwlogistiekakkoord, de beschikbare subsidiemogelijkheden, en de toekomstige stappen richting emissieloos bouwen. Dit bood waardevolle inzichten in de trends en regelgeving die van invloed zijn op de bouw- en infrasector.

Zero-emissiezones

Een ander belangrijk thema van deze bijeenkomst was de invoering van zero-emissiezones, die vanaf 1 januari 2025 van kracht zullen zijn. Hierbij werden ook de mogelijkheden van bouwhubs en de kansen voor elektrificering en waterstofaandrijving van bouwmaterieel uitvoerig belicht. Dit onderwerp is van essentieel belang voor de toekomst van de bouw- en infrasector en bood de leden de gelegenheid om zich goed voor te bereiden op de komende veranderingen.

 

Een van de hoogtepunten van de dag was de gelegenheid om de elektrische telescoopkraan van KTF te bewonderen. Deze indrukwekkende machine trok niet alleen de aandacht van onze leden, maar trok ook de interesse van RTL Transportwereld, die opnames maakte om deze innovatie aan een breder publiek te presenteren. Bovendien kregen de aanwezigen de kans om een kijkje te nemen in de werkplaats van Wierda Hybrid Technologies, waar elektrische walsen en andere geavanceerde transportmiddelen werden tentoongesteld.

Elektrificeren van het wagenpark

Om de dag af te sluiten, gaf Rob Bergevoet van Wierda Hybrid Technologies een boeiende presentatie over de voortdurende ontwikkelingen en de talloze mogelijkheden van het elektrificeren van het wagenpark. De uitgebreide inzichten die hij deelde, vormden een waardevolle afsluiting van deze bijeenkomst.

Deze succesvolle en informatieve middag werd afgesloten met een smakelijke barbecue, gehouden bij 't Haske in Joure, waar onze leden de gelegenheid hadden om informele gesprekken voort te zetten en waardevolle contacten te leggen. Een zeer geslaagde middag, waarbij de leden vooral het afwisselende programma en inspirerende omgeving erg waardeerde.

Jolande Oechies
Verenigingsmanager Friesland
E-mailadres

Gerelateerd nieuws

Donderdag 25 april 2024
Tussenbijeenkomst Sliepe yn 'e takomst 24 april

Kun je jonger worden door een weekje in een biobased recreatiewoning te vertoeven in het mooie Friesland? De zeven teams van het project Sliepe yn’e Takomst presenteerden woensdag 24 april een tussenstand van hun ontwerpen voor biobased recreatiewoningen. Psycholoog Bernard Maarsingh gaf tijdens de bijeenkomst een lezing over de effecten van een biobased recreatiewoning op de gezondheid en vitaliteit van de gasten.

Vrijdag 1 maart 2024
JBN Noord op excursie naar de Nieuwe Waterwerken in Zoutkamp

Op donderdag 29 februari bezochtend de leden van Jong Bouwend Nederland in Regio Noord het project 'De Nieuwe Waterwerken' in Zoutkamp waar wordt gewerkt aan een nieuw gemaal en de renovatie van de Hunsingosluis.

Maandag 12 februari 2024
Rinkelende opening Sliepe yn 'e takomst

In een bomvol Biosintrum gaven wethouder Bauke Dam van Gemeente Súdwest-Fryslân en Gerrit Hiemstra, vorige week dinsdag het ‘startschot’ voor het project Sliepe yn 'e takomst, door symbolisch een rinkelende wekker uit te zetten.