Logo Bouwend Nederland

Bijeenkomst Veluwestreek: ‘WKB, samen goed van start’

Maandag 29 april 2024

Op dinsdagavond 12 maart heeft de afdeling Veluwestreek een mooie bijeenkomst georganiseerd. Het thema van de avond was ‘WKB, Samen goed van start’. De aftrap van deze avond werd gedaan door Casper van Busschbach met een presentatie over het publiekrechtelijke deel van de nieuwe omgevingswet en de Wkb. Aansluitend heeft Reina Uittenbogaard ons in haar presentatie meegenomen in het privaatrechtelijke deel van de wet en wat het voor ons allen inhoudt.

Voor deze bijeenkomst hadden wij als afdeling een afvaardiging van de gemeenten en omgevingsdiensten
uitgenodigd uit het gebied waarin wij als aannemers werkzaam zijn. Ook waren een tweetal kwaliteitsborgers
aanwezig.

Panelgesprek

Na een korte pauze hebben we in een panelgesprek opgezet waarin een vertegenwoordiger vanuit aannemers,
gemeente en kwaliteitborger vertegenwoordigd waren. Met elkaar hebben we een aantal stellingen besproken, waarmee we een interactief en leerzaam gesprek met alle aanwezigen hadden.

Goed van start

Het doel om samen goed van start te gaan was volgens alle aanwezigen wel geslaagd.
Een aantal genodigden vroeg zelfs om een vervolg op deze bijeenkomst als de eerste praktijkvoorbeelden draaien. Als afdeling gaan we dat zeker meenemen naar het nieuwe jaar.
De avond werd afgesloten met een uitgebreide netwerkborrel.

Marjolein Lacroix
Regiosecretaresse
E-mailadres

Gerelateerd nieuws

Woensdag 8 mei 2024
Bouwbedrijf Van Dillen is 300 jaar oud: 'We zien onszelf als start-up'

Bouwbedrijf Van Dillen wordt al 300 jaar van vader op zoon overgedragen. "Tot de dag van nu hebben al die generaties zich aangepast aan de eisen van de tijd. Ik denk dat we daar als onderneming ook goed in zijn. We zijn er in ieder geval continu mee bezig. We zien onszelf nog altijd als start-up." Dat is het verrassende antwoord van directeur/eigenaar Cees van Dillen op de vraag naar het onderscheidende vermogen van het sinds 1724 bestaande bouwbedrijf.

Donderdag 2 mei 2024
Bleckmann Almelo schoolvoorbeeld van circulair logistiek vastgoed

Op 25 april bezochten de Twentse Bouw- en Infraleden het eerst aantoonbare circulaire logistiek bedrijfsgebouw van Nederland. De excursie werd afgewisseld door verschillende lezingen over de, historie, drijfveren en toekomstvisie van Bleckmann, over het verduurzamen van distributiecentra, het bouwen en realiseren van deze hal en de laatste ontwikkelingen over het inlenen van zelfstandigen zonder personeel.

Woensdag 24 april 2024
Contactgroep Digitalisering kijkt naar de toekomst van de sector, maar niet door een roze bril

De opkomst bij bijeenkomst van de contactgroep Digitalisering van donderdag 18 april was opvallend hoog. Een van de dingen die in Van der Valk hotel Deventer aan de orde kwamen, was namelijk AI, en veel professionals uit de sector zijn razend nieuwsgierig naar wat deze technologie voor de sector kan betekenen.