Logo Bouwend Nederland
  1. Home
  2. Nieuws
  3. Bijeenkomst veluwestreek wkb samen goed van start

Bijeenkomst Veluwestreek: ‘WKB, samen goed van start’

Maandag 29 april 2024

Op dinsdagavond 12 maart heeft de afdeling Veluwestreek een mooie bijeenkomst georganiseerd. Het thema van de avond was ‘WKB, Samen goed van start’. De aftrap van deze avond werd gedaan door Casper van Busschbach met een presentatie over het publiekrechtelijke deel van de nieuwe omgevingswet en de Wkb. Aansluitend heeft Reina Uittenbogaard ons in haar presentatie meegenomen in het privaatrechtelijke deel van de wet en wat het voor ons allen inhoudt.

Voor deze bijeenkomst hadden wij als afdeling een afvaardiging van de gemeenten en omgevingsdiensten
uitgenodigd uit het gebied waarin wij als aannemers werkzaam zijn. Ook waren een tweetal kwaliteitsborgers
aanwezig.

Panelgesprek

Na een korte pauze hebben we in een panelgesprek opgezet waarin een vertegenwoordiger vanuit aannemers,
gemeente en kwaliteitborger vertegenwoordigd waren. Met elkaar hebben we een aantal stellingen besproken, waarmee we een interactief en leerzaam gesprek met alle aanwezigen hadden.

Goed van start

Het doel om samen goed van start te gaan was volgens alle aanwezigen wel geslaagd.
Een aantal genodigden vroeg zelfs om een vervolg op deze bijeenkomst als de eerste praktijkvoorbeelden draaien. Als afdeling gaan we dat zeker meenemen naar het nieuwe jaar.
De avond werd afgesloten met een uitgebreide netwerkborrel.

Marjolein Lacroix
Regiosecretaresse
E-mailadres

Gerelateerd nieuws

Vrijdag 14 juni 2024
JBN Oost combineert inhoud en verbinding met bedrijfsbezoek en ledenvergadering

Met een bedrijfsbezoek van Jong Bouwend Nederland (JBN) kom je nog eens op plekken waar je normaal niet snel zou komen. De leden van JBN Oost maakten begin juni een uitstapje naar Rc Panels in Lemelerveld. "Prachtig om te zien hoe ze met veel doorzettingsvermogen een innovatief product op de markt hebben gezet."

Woensdag 12 juni 2024
Bouwplaatsen in Regio Oost bruisen van de enthousiaste kinderen

Wat een geweldige Onderwijsdag van de Bouw hebben we weer mogen beleven! Ruim 1500 kinderen hebben vrijdag 7 juni van heel dichtbij kennis kunnen maken met de Bouw en Infra in Regio Oost.

Maandag 10 juni 2024
HR professionals Regio Oost buigen zich over laaggeletterdheid

Voor de HR-bijeenkomst van donderdag 6 juni stond met laaggeletterdheid een zeer serieus onderwerp op de agenda. De HR-professionals bogen zich over de vraag hoe je het herkent in je bedrijf en hoe je personeel kunt helpen zich de basisvaardigheden voor lezen en schrijven eigen te maken.