Logo Bouwend Nederland

Bouwmensen Rijssen viert 40 jarig jubileum met een ode aan het puberbrein

Dinsdag 5 maart 2024

Bouwmensen Rijssen en OCT (Opleidingscentrum Twente) vierde met trots haar 40-jarig bestaan in het spiksplinternieuwe Kampus gebouw. Sinds 1984 worden hier vakmensen opgeleid en gevormd, waardoor deze opleider een belangrijke bijdrage levert aan de bouwsector en West-Twente.

Tijdens het middagprogramma werd een film getoond over 40 jaar samen opleiden waarbij (oud) medewerkers en -leerlingen uitgebreid aan het woord kwamen.

Sterke gemeenschapszin

Tijdens de rondetafelgesprek met de lokale bouw ondernemers en Rijssense wethouder Bert Tijhof werd de succesvolle samenwerking geroemd met Bouwmensen/OCT en de enorme betrokkenheid van de lokale gemeenschap.

Pubers en generaties 

Tenslotte gaf Iris Gründel van Voorkans inzicht in de werking van het puberbrein en gaf tips hoe je jong volwassenen, als werkgever, kunt helpen om beter te functioneren. De verschillende generaties van- babyboomer tot millenials - hebben ook allemaal een rol te vervullen om samenwerking te stimuleren. Wederzijds begrip en elkaar echt leren kennen draagt bij tot werkplezier en loyaliteit.

Wandelend diner

Het jubileum werd feestelijk afgesloten met een "wandelend diner" in het experience center waar leerlingen in contact komen zoals onder ander de veelzijdigheid van de bouw (naast de timmer- en metselindustrie) zoals de installatiechniek, interieurbouw en logistiek.

Jorrit van Ommen
Verenigingsmanager Regio Oost
E-mailadres

Gerelateerd nieuws

Woensdag 22 mei 2024
Minder uren werken, meer plezier, hetzelfde salaris bij Hegeman

Wie wil dat nou niet: 36 uur per week werken en betaald krijgen voor 40. Hegeman Holding in Nijverdal stapte begin vorig jaar in overleg met de OR - en in navolging van IJsland - over op een kortere werkweek tegen hetzelfde salaris. Wat blijkt, het welzijn van de medewerkers verbeterde en het korte verzuim nam drastisch af bij een gelijkblijvende productie. Directeur Frank Hegeman vertelt hoe. "Het werkt twee kanten op: medewerkers hebben tijd om tot rust te komen en wij hebben gemotiveerd personeel."

Woensdag 8 mei 2024
Bouwbedrijf Van Dillen is 300 jaar oud: 'We zien onszelf als start-up'

Bouwbedrijf Van Dillen wordt al 300 jaar van vader op zoon overgedragen. "Tot de dag van nu hebben al die generaties zich aangepast aan de eisen van de tijd. Ik denk dat we daar als onderneming ook goed in zijn. We zijn er in ieder geval continu mee bezig. We zien onszelf nog altijd als start-up." Dat is het verrassende antwoord van directeur/eigenaar Cees van Dillen op de vraag naar het onderscheidende vermogen van het sinds 1724 bestaande bouwbedrijf.

Donderdag 2 mei 2024
Bleckmann Almelo schoolvoorbeeld van circulair logistiek vastgoed

Op 25 april bezochten de Twentse Bouw- en Infraleden het eerst aantoonbare circulaire logistiek bedrijfsgebouw van Nederland. De excursie werd afgewisseld door verschillende lezingen over de, historie, drijfveren en toekomstvisie van Bleckmann, over het verduurzamen van distributiecentra, het bouwen en realiseren van deze hal en de laatste ontwikkelingen over het inlenen van zelfstandigen zonder personeel.