Logo Bouwend Nederland

Historie van Heutink Groep Genemuiden gaat terug naar 1741

Maandag 30 januari 2023

In 2021 bestond Heutink Groep 100 jaar en ter ere van dit heuglijke feit mocht het bedrijf in mei 2022 uit handen van Commissaris van de Koning de heer Heidema het predicaat Hofleverancier ontvangen.

Vorige week waren Maxime Verhagen en regiomanager Wilbert Schellens op bezoek om nog eens op feestelijke wijze stil te staan bij deze gebeurtenis. Ook zoomden ze, met elkaar, in op de historie van het bedrijf, maar ook op de huidige en toekomstige uitdagingen en oplossingen in de sector.

Boek laat historie zien

De historie van negen generaties Heutink gaat terug naar 1741 toen Alexander Heutink zich als metselaar in Genemuiden vestigde. Sindsdien is de naam Heutink verbonden aan de bouwnijverheid. In eerste instantie als zelfstandig metselaars, later als aannemingsbedrijf en tegenwoordig ook als projectontwikkelaar. Op 1 januari 1921 werd het bedrijf ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Ter ere van het 100-jarige bestaan is de historie van Heutink Groep op prachtige wijze beschreven in het jubileumboek 'De bouwers van toen, de bouwers van morgen'.

Op naar de toekomst

Het gesprek met de directie van Heutink Groep ging niet alleen over het verleden, maar ook over de huidige en toekomstige thema's zoals de woningnood, woningbouwambities, inkoopprijzen en het stikstofvraagstuk. Tevens is uitgebreid stilgestaan bij ontwikkelingen zoals houtbouw en klimaatadaptief en natuurinclusief bouwen en de vooruitstrevende wijze waarop Heutink Groep daar vorm aan geeft. Tegenwoordig is Heutink Groep een moderne ontwikkelende bouwer en heeft het bedrijf naast de hoofdvestiging in Genemuiden ook een vestiging in Almere en in Polen. Wij wensen Heutink Groep ook de komende jaren een prachtige bouwtoekomst toe.

Foto: Uit handen van directieleden Arjan van Herk, CEO Helmich Heutink en Wilco Westendorp ontvingen Maxime Verhagen en Wilbert Schellens het jubileumboek.

Wilbert Schellens
Regiomanager Regio Oost
E-mailadres

Gerelateerd nieuws

Woensdag 22 mei 2024
Minder uren werken, meer plezier, hetzelfde salaris bij Hegeman

Wie wil dat nou niet: 36 uur per week werken en betaald krijgen voor 40. Hegeman Holding in Nijverdal stapte begin vorig jaar in overleg met de OR - en in navolging van IJsland - over op een kortere werkweek tegen hetzelfde salaris. Wat blijkt, het welzijn van de medewerkers verbeterde en het korte verzuim nam drastisch af bij een gelijkblijvende productie. Directeur Frank Hegeman vertelt hoe. "Het werkt twee kanten op: medewerkers hebben tijd om tot rust te komen en wij hebben gemotiveerd personeel."

Woensdag 8 mei 2024
Bouwbedrijf Van Dillen is 300 jaar oud: 'We zien onszelf als start-up'

Bouwbedrijf Van Dillen wordt al 300 jaar van vader op zoon overgedragen. "Tot de dag van nu hebben al die generaties zich aangepast aan de eisen van de tijd. Ik denk dat we daar als onderneming ook goed in zijn. We zijn er in ieder geval continu mee bezig. We zien onszelf nog altijd als start-up." Dat is het verrassende antwoord van directeur/eigenaar Cees van Dillen op de vraag naar het onderscheidende vermogen van het sinds 1724 bestaande bouwbedrijf.

Donderdag 2 mei 2024
Bleckmann Almelo schoolvoorbeeld van circulair logistiek vastgoed

Op 25 april bezochten de Twentse Bouw- en Infraleden het eerst aantoonbare circulaire logistiek bedrijfsgebouw van Nederland. De excursie werd afgewisseld door verschillende lezingen over de, historie, drijfveren en toekomstvisie van Bleckmann, over het verduurzamen van distributiecentra, het bouwen en realiseren van deze hal en de laatste ontwikkelingen over het inlenen van zelfstandigen zonder personeel.