Logo Bouwend Nederland
  1. Home
  2. Nieuws
  3. Historie van heutink groep genemuiden gaat terug naar 1741

Historie van Heutink Groep Genemuiden gaat terug naar 1741

Maandag 30 januari 2023

In 2021 bestond Heutink Groep 100 jaar en ter ere van dit heuglijke feit mocht het bedrijf in mei 2022 uit handen van Commissaris van de Koning de heer Heidema het predicaat Hofleverancier ontvangen.

Vorige week waren Maxime Verhagen en regiomanager Wilbert Schellens op bezoek om nog eens op feestelijke wijze stil te staan bij deze gebeurtenis. Ook zoomden ze, met elkaar, in op de historie van het bedrijf, maar ook op de huidige en toekomstige uitdagingen en oplossingen in de sector.

Boek laat historie zien

De historie van negen generaties Heutink gaat terug naar 1741 toen Alexander Heutink zich als metselaar in Genemuiden vestigde. Sindsdien is de naam Heutink verbonden aan de bouwnijverheid. In eerste instantie als zelfstandig metselaars, later als aannemingsbedrijf en tegenwoordig ook als projectontwikkelaar. Op 1 januari 1921 werd het bedrijf ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Ter ere van het 100-jarige bestaan is de historie van Heutink Groep op prachtige wijze beschreven in het jubileumboek 'De bouwers van toen, de bouwers van morgen'.

Op naar de toekomst

Het gesprek met de directie van Heutink Groep ging niet alleen over het verleden, maar ook over de huidige en toekomstige thema's zoals de woningnood, woningbouwambities, inkoopprijzen en het stikstofvraagstuk. Tevens is uitgebreid stilgestaan bij ontwikkelingen zoals houtbouw en klimaatadaptief en natuurinclusief bouwen en de vooruitstrevende wijze waarop Heutink Groep daar vorm aan geeft. Tegenwoordig is Heutink Groep een moderne ontwikkelende bouwer en heeft het bedrijf naast de hoofdvestiging in Genemuiden ook een vestiging in Almere en in Polen. Wij wensen Heutink Groep ook de komende jaren een prachtige bouwtoekomst toe.

Foto: Uit handen van directieleden Arjan van Herk, CEO Helmich Heutink en Wilco Westendorp ontvingen Maxime Verhagen en Wilbert Schellens het jubileumboek.

Wilbert Schellens
Regiomanager Regio Oost
E-mailadres

Gerelateerd nieuws

Donderdag 25 juli 2024
Oost aan de slag met de ontwikkeling van je medewerkers

De bouwsector staat bekend om zijn dynamiek en constante ontwikkeling. In deze snel veranderende industrie is het essentieel dat bedrijven en hun werknemers zich blijven ontwikkelen en nieuwe vaardigheden aanleren. Regio Oost heeft hierop ingespeeld en een workshop georganiseerd die is gericht op de leercultuur binnen de sector.

Maandag 22 juli 2024
Technodiscovery brengt techniek dichter bij jongeren

De vraag naar technisch geschoolde medewerkers is groter dan ooit, aar hoe maak je het personeel van de toekomst enthousiast voor techniek? In Ede, midden in de Foodvalley, plant het leer- en ontdekcentrum TechnoDiscovery het zaadje van techniek al jaren bij basisschoolleerlingen, VO-leerlingen van leerjaar 1 en 2 én docenten.

Maandag 22 juli 2024
Buitenlandse bouwers leren taal én vak in Oost

De komende jaren moeten in Nederland bijna een miljoen woningen gebouwd worden, maar goede vakmensen zijn schaars. Daarom zijn arbeidsmigranten hele waardevolle krachten voor de bouwsector. Een aantal medewerkers van Heutink Bouwgroep volgt een traject bij het Deltion College waarin ze zowel gerichte vakkennis opdoen als hun beheersing van de Nederlandse (bouw)taal verbeteren. Daardoor worden ze breder inzetbaar.