Logo Bouwend Nederland

Kreunen Bouw Lochem viert 100 jarig bestaan en wordt hofleverancier

Maandag 8 april 2024

Kreunen Bouw, gevestigd in Lochem, viert dit jaar een indrukwekkende mijlpaal: 100 jaar van bouwkundige expertise en toewijding. Ter ere van dit eeuwfeest is er een prachtig glossy magazine verschenen, dat de rijke geschiedenis van het bedrijf belicht. Tijdens de drukbezochte receptie bij Witkamp Laren (Gld.) werd het predicaat hofleverancier uitgereikt.

Erfgoed

Het speciale jubilieum magazine, met een voorwoord van burgemeester Sebastiaan van ‘t Erve, neemt ons mee door de tijd. Het toont niet alleen de bouwprojecten, maar ook de mensen achter Kreunen Bouw. Zowel leidinggevenden als medewerkers komen aan het woord. De sociale kant van het bedrijf wordt benadrukt. Volgens Hans Kreunen, mede-eigenaar, was er altijd sprake van teamwork en een informele sfeer waarbij iedereen met “jij” werd aangesproken. Ook wordt stilgestaan bij de belangrijke rol van directeur en aandeelhouder Paul van Maanen, die het bedrijf in moeilijke tijden heeft bijgestaan.

Bouwen en presteren

Kreunen Bouw heeft een indrukwekkend portfolio opgebouwd. Zo tekenden ze onder andere voor de bouw van het ziekenhuis aan de Zwiepseweg in Lochem, waar nu woonzorgcentrum De Hoge Weide staat. In de jaren '70, toen het bedrijf in zwaar weer verkeerde, speelde Paul van Maanen een cruciale rol.
Zijn scherpe calculaties zorgden ervoor dat belangrijke opdrachten werden binnengehaald, waaronder de bouw van een kinderdagverblijf en 54 nieuwe woningen in de volkswijk Tuindorp.


Nieuwe generatie

Terwijl de 67-jarige Jan Brunshorst richting zijn pensioen gaat, zijn er twee nieuwe directeuren en mede-eigenaren aangetrokken: René Ticheler en Peter Steijsiger. Ondanks veranderingen blijft Kreunen Bouw de look en feel van een familiebedrijf behouden. 

Eerbetoon

Het magazine, met op de voorpagina het motto van oprichter Johan Bernard Kreunen: “Ie mot altied een trad harder loop’n as oe collega”, is een eerbetoon aan een eeuw van vakmanschap, passie en gemeenschapszin. Gefeliciteerd, Kreunen Bouw met jullie 100 jarige bestaan!

Jorrit van Ommen
Verenigingsmanager Regio Oost
E-mailadres

Gerelateerd nieuws

Woensdag 22 mei 2024
Minder uren werken, meer plezier, hetzelfde salaris bij Hegeman

Wie wil dat nou niet: 36 uur per week werken en betaald krijgen voor 40. Hegeman Holding in Nijverdal stapte begin vorig jaar in overleg met de OR - en in navolging van IJsland - over op een kortere werkweek tegen hetzelfde salaris. Wat blijkt, het welzijn van de medewerkers verbeterde en het korte verzuim nam drastisch af bij een gelijkblijvende productie. Directeur Frank Hegeman vertelt hoe. "Het werkt twee kanten op: medewerkers hebben tijd om tot rust te komen en wij hebben gemotiveerd personeel."

Donderdag 2 mei 2024
Bleckmann Almelo schoolvoorbeeld van circulair logistiek vastgoed

Op 25 april bezochten de Twentse Bouw- en Infraleden het eerst aantoonbare circulaire logistiek bedrijfsgebouw van Nederland. De excursie werd afgewisseld door verschillende lezingen over de, historie, drijfveren en toekomstvisie van Bleckmann, over het verduurzamen van distributiecentra, het bouwen en realiseren van deze hal en de laatste ontwikkelingen over het inlenen van zelfstandigen zonder personeel.

Donderdag 18 april 2024
VolkerWessels Materieel & Logistiek deelt kennis over bouwhubs, emissieloos bouwen en vervoeren

We nodigen je graag uit voor een interessante middag bij VolkerWessels Materieel & Logistiek in Rijssen op dinsdag 21 mei 2024. Als regio Oost willen we je zo goed mogelijk informeren over en voorbereiden op alles omtrent zero emissie. Tijdens deze middag is er volop ruimte om ervaringen en gedachten te delen over dit onderwerp samen met ondernemers uit de regio.