Logo Bouwend Nederland
  1. Home
  2. Nieuws
  3. Kreunen bouw lochem bestaat 100 jaar

Kreunen Bouw Lochem viert 100 jarig bestaan en wordt hofleverancier

Maandag 8 april 2024

Kreunen Bouw, gevestigd in Lochem, viert dit jaar een indrukwekkende mijlpaal: 100 jaar van bouwkundige expertise en toewijding. Ter ere van dit eeuwfeest is er een prachtig glossy magazine verschenen, dat de rijke geschiedenis van het bedrijf belicht. Tijdens de drukbezochte receptie bij Witkamp Laren (Gld.) werd het predicaat hofleverancier uitgereikt.

Erfgoed

Het speciale jubilieum magazine, met een voorwoord van burgemeester Sebastiaan van ‘t Erve, neemt ons mee door de tijd. Het toont niet alleen de bouwprojecten, maar ook de mensen achter Kreunen Bouw. Zowel leidinggevenden als medewerkers komen aan het woord. De sociale kant van het bedrijf wordt benadrukt. Volgens Hans Kreunen, mede-eigenaar, was er altijd sprake van teamwork en een informele sfeer waarbij iedereen met “jij” werd aangesproken. Ook wordt stilgestaan bij de belangrijke rol van directeur en aandeelhouder Paul van Maanen, die het bedrijf in moeilijke tijden heeft bijgestaan.

Bouwen en presteren

Kreunen Bouw heeft een indrukwekkend portfolio opgebouwd. Zo tekenden ze onder andere voor de bouw van het ziekenhuis aan de Zwiepseweg in Lochem, waar nu woonzorgcentrum De Hoge Weide staat. In de jaren '70, toen het bedrijf in zwaar weer verkeerde, speelde Paul van Maanen een cruciale rol.
Zijn scherpe calculaties zorgden ervoor dat belangrijke opdrachten werden binnengehaald, waaronder de bouw van een kinderdagverblijf en 54 nieuwe woningen in de volkswijk Tuindorp.


Nieuwe generatie

Terwijl de 67-jarige Jan Brunshorst richting zijn pensioen gaat, zijn er twee nieuwe directeuren en mede-eigenaren aangetrokken: René Ticheler en Peter Steijsiger. Ondanks veranderingen blijft Kreunen Bouw de look en feel van een familiebedrijf behouden. 

Eerbetoon

Het magazine, met op de voorpagina het motto van oprichter Johan Bernard Kreunen: “Ie mot altied een trad harder loop’n as oe collega”, is een eerbetoon aan een eeuw van vakmanschap, passie en gemeenschapszin. Gefeliciteerd, Kreunen Bouw met jullie 100 jarige bestaan!

Jorrit van Ommen
Verenigingsmanager Regio Oost
E-mailadres

Gerelateerd nieuws

Vrijdag 12 juli 2024
Brabants uitje smaakt naar meer: af van de gebaande paden

Dit jaar stond de ledenexcursie in het teken van avontuur, bourgondisch genieten, varen en een stadswandeling. De perfecte locatie is dan Den Bosch waar alles bij elkaar komt. We kijken terug op een zeer geslaagd tweedaags evenement waar we op een ontspannen manier even afstand kunnen nemen van de dagelijkse drukke bouw- en infrapraktijk.

Maandag 8 juli 2024
Top 6 meest gekozen ledenvoordelen voor Stedendriehoek Salland

Bouw- en infrabedrijven worden lid van onze vereniging, omdat we onder meer hun belangen behartigen, kennis delen online of in informatiebijeenkomsten en aantrekkelijke ledenvoordelen aanbieden. Dat laatste is voor de regionale voorzitter van afdeling Stedendriehoek Salland een belangrijke. "We zien zes ledenvoordelen die er bij ons in de regio heel erg uitspringen", zegt Peter Meerman.

Vrijdag 31 mei 2024
Indrukwekkend bezoek gebiedsontwikkeling Plan G Deventer

Op de plek waar ooit eens ziekenbedden stonden, verrijst nu een groen en gezond woongebied. Koopmans Bouwgroep, een van onze leden, leidt de transformatie van het voormalige ziekenhuis tot “Geertruiden nxt.” Dit karakteristieke project omvat 142 nieuwbouwwoningen en 82 appartementen en stadsvilla’s in het monumentale SMCD-gebouw. Het bouwbezoek gaf een exclusief kijkje achter de schermen en werd afgesloten met een algemene ledenvergadering waar de resultaten werden gerapporteerd en de piketpalen voor de komende jaren zijn uitgezet.