Logo Bouwend Nederland

VolkerWessels Materieel & Logistiek deelt kennis over bouwhubs, emissieloos bouwen en vervoeren

Donderdag 18 april 2024

We nodigen je graag uit voor een interessante middag bij VolkerWessels Materieel & Logistiek in Rijssen op dinsdag 21 mei 2024. Als regio Oost willen we je zo goed mogelijk informeren over en voorbereiden op alles omtrent zero emissie. Tijdens deze middag is er volop ruimte om ervaringen en gedachten te delen over dit onderwerp samen met ondernemers uit de regio.

Wat kun je verder verwachten van deze middag?

Interessante en interactieve rondleidingen, het maken van proefritten in elektrische bestelbusjes, informatieve presentaties en uiteraard een lekker hapje en drankje.

Programma

  • 15:00: inloop
  • 15:30: opening Wilbert Schellens (regiomanager Regio Oost)
  • 15:30: aftrap Willemijn Visscher (coördinator meerjarenprogramma's/programmamanager mobiliteit)
  • 16:00: Roy Driessen over financiering elektrisch vervoer (segment director bedrijfswagens bij Leaseplan)
  • 16:30: korte pauze
  • 16:45: Ron Frazer over bouwhubs en slimme bouwlogistiek (directeur VolkerWessels Materieel & Logistiek)
  • 17:00: rondleiding over het terrein, kennismaken met elektrische bestelbussen + hapje en een drankje
  • 18:30: einde evenement

Locatie

Bouwhub MorgenWonen

Noordermorssingel 39

7461 JP Rijssen

Aanmelden

Ben je nieuwsgierig geworden en lijkt het je interessant om hierbij te zijn? Meld je dan aan! Je kunt je eenvoudig aanmelden door op op deze link te klikken.

Jorrit van Ommen
Verenigingsmanager Regio Oost
E-mailadres

Gerelateerd nieuws

Maandag 27 mei 2024
Emission-0 telt al ruim 400 emissievrije materieelstukken

Hoe mooi zou het zijn als we elektrisch materieel gaan delen zodat emissievrij werken voor iedereen betaalbaar is, dacht innovatiemanager Anne Koudstaal van Dura Vermeer. Inmiddels is deelplatform Emission-0 een feit. Hier kan je emissieloos bouw-, transportmaterieel en laadvoorzieningen uit heel Nederland huren en boeken. Met partners als Betuwewind, Ploegam en Van Oord is Dura Vermeer óók bezig om een landelijk dekkend netwerk van laadpleinen voor de bouw uit te rollen.

Vrijdag 24 mei 2024
Warmtemanifest: maak warmtenetten weer HOT

In de toekomst zal ongeveer een kwart tot dertig procent van de warmtevraag met duurzame collectieve warmtenetten worden ingevuld. Deze uitdagende stip aan de horizon kunnen we alléén bereiken, wanneer we constructief samenwerken aan dit gemeenschappelijke doel. Dat is de kernboodschap van het Warmtemanifest, dat gisteren op het Warmtenetwerk Jaarcongres werd overhandigd aan Caroline Kollau, Directeur Energiemarkt en plaatsvervangend DG Klimaat en Energie bij het ministerie van EZK. In het Warmtemanifest worden tien concrete voorstellen gedaan en een uitnodiging om deze samen met de warmtebedrijven, netbeheerders, de bouwsector en overige sectoren op te pakken.

Woensdag 22 mei 2024
Minder uren werken, meer plezier, hetzelfde salaris bij Hegeman

Wie wil dat nou niet: 36 uur per week werken en betaald krijgen voor 40. Hegeman Holding in Nijverdal stapte begin vorig jaar in overleg met de OR - en in navolging van IJsland - over op een kortere werkweek tegen hetzelfde salaris. Wat blijkt, het welzijn van de medewerkers verbeterde en het korte verzuim nam drastisch af bij een gelijkblijvende productie. Directeur Frank Hegeman vertelt hoe. "Het werkt twee kanten op: medewerkers hebben tijd om tot rust te komen en wij hebben gemotiveerd personeel."