Logo Bouwend Nederland
  1. Home
  2. Nieuws
  3. Espeq viert met trots haar 40 jarig bestaan

ESPEQ viert met trots haar 40-jarig bestaan

Woensdag 10 april 2024

Op donderdag 4 april vierde ESPEQ met trots haar 40-jarig bestaan. Sinds de oprichting in 1984 zijn er bij ESPEQ duizenden leerlingen opgeleid en begeleid naar een loopbaan in de bouw.

Daarmee is ESPEQ al vier decennia een belangrijke leverancier van nieuwe vakkrachten voor met name de bouw- en schildersbranche. 

Meer dan 80 procent van alle opgeleide timmerlieden, metselaars, tegelzetters, machinaal houtbewerkers en schilders zijn hun carrière begonnen bij ESPEQ. Dit indrukwekkende resultaat kon alleen worden bereikt door de samenwerking met de bedrijven in de regio.

Ter ere van dit jubileum organiseerde ESPEQ een speciaal evenement. Genodigden werden getrakteerd op een interactieve lezing door ‘Tis hier geen hotel’ over werken met de pubers van deze tijd en een optreden van het kijkcijferkanon Victor Mids van Mindf*ck.

Wij feliciteren de directie en alle medewerkers van EspeQ van harte met dit prachtige jubileum!

Vivianne Hahn
Adviseur onderwijs & arbeidsmarkt - Regio Randstad Noord
E-mailadres

Gerelateerd nieuws

Dinsdag 23 juli 2024
Hart gevolgd: van vwo 4 naar BBL-opleiding in de bouw

Je kunt het met recht een opmerkelijke switch noemen: ondanks uitstekende cijfers het vwo vaarwel zeggen om timmerman te worden. Het is precies wat Jerom Verstraaten op zijn 16e deed. 3,5 jaar later is hij nog elke dag heel blij met zijn keuze.

Maandag 22 juli 2024
Technodiscovery brengt techniek dichter bij jongeren

De vraag naar technisch geschoolde medewerkers is groter dan ooit, aar hoe maak je het personeel van de toekomst enthousiast voor techniek? In Ede, midden in de Foodvalley, plant het leer- en ontdekcentrum TechnoDiscovery het zaadje van techniek al jaren bij basisschoolleerlingen, VO-leerlingen van leerjaar 1 en 2 én docenten.

Maandag 8 juli 2024
Excursie Infraplatform Bakelse Plassen

Als je uitgenodigd wordt op een golfbaan, dan verwacht je een balletje te gaan slaan. Maar voor de leden van het Infraplatform Regio Randstad Noord en Brabant kreeg het bezoek aan Golfbaan Stippelberg in het recreatie- en natuurgebied de Bakelse plassen veel meer diepgang. Zij kregen een voorlichting en een rondleiding in dit gebied dat geldt als een schoolvoorbeeld van plattelandsvernieuwing.