Logo Bouwend Nederland

Uitnodiging bijeenkomsten bouw bij het Bouwlab in Haarlem

Dinsdag 16 april 2024

Schrijf je in voor deze bijeenkomsten over modulair bouwen en circulariteit

Hieronder de bijeenkomsten:

Makeathon


Datum: 4 en 5 juli
Kosteloos
Locatie: BouwLab R&Do, Oudeweg 91-95, Haarlem

Bij BouwLab geloven we in “learning by doing”. Wil jij door actief aan de slag te gaan alles leren over modulaire bouw? In de Modulair Bouwen Makeathon werk je in een team van mensen uit verschillende disciplines en met diverse ervaring aan oplossingen voor uitdagingen binnen de modulaire bouw.

Wat is modulaire bouw?


Modulaire bouw is een techniek die steeds vaker wordt toegepast. Modulariteit, prefab en geïndustrialiseerde bouw zijn hierbij aan elkaar verwant. In tegenstelling tot de meer traditionele bouw wordt bij modulaire bouw de constructie opgebouwd uit elementen afkomstig uit de fabriek. Volgens velen is dit een snellere, betaalbaardere en duurzamere manier van bouwen.

Wat gaan we doen tijdens deze Makeathon?


Hebben we met modulaire bouw de nieuwe toekomst van de bouw te pakken? Of zijn er nog allerlei uitdagingen die grootschalige introductie in de weg staan? Dit zijn de onderwerpen waar we tijdens de Makeathon mee aan de slag gaan. We gaan op zoek naar oplossingen op gebied van standaarden en uitwisselbaarheid, materiaalkeuzes, design, constructie en veiligheid, wettelijke beperkingen, financiële gevolgen en meer.


In 2 dagen tijd gaan 10 teams de uitdaging aan om één of meerdere cases uit te werken. De cases hebben verschillende focusgebieden: betaalbaarder, duurzamer en innovatiever. Tijdens de Makeathon krijg je meerdere masterclasses door experts op het gebied van agile werken, parametrisch ontwerp, houtbouwsystemen, TCO, digitale productietechnieken, circulaire materialen en digital twinning. De opgedane kennis kun je in de cases direct toepassen!

Welk team komt met de beste oplossing?


Aan het eind van de Makeathon preseren de groepen hun case en het concept voor de oplossing. De oplossingen worden beoordeeld door een vijfkoppige vakjury uit verschillende disciplines. Het team met het beste idee gaat natuurlijk naar huis met een mooie prijs!

Voor wie is de Makeathon interessant?


De Makeathon is bedoeld voor bedrijven, ambtenaren, studenten, docenten en andere stakeholders. We beperken ons zeker niet alleen tot de bouwsector; ook kennis uit bijvoorbeeld de maakindustrie, de creatieve sector en hightech kan een grote bijdrage leveren.

Waarom meedoen?


De uitdagingen in de bouw zijn gigantisch. In deze tweedaagse pressure cooker komt heel veel aan bod, zoals:

  • Stoomcursus nieuwe technologie in 2 dagen met masterclasses die ertoe doen;
  • (Nieuwe) kennis direct toepassing in de praktijk;
  • Werken in multidisciplinaire teams, dus ervaring opdoen met nieuwe vormen van samenwerking en je netwerk uitbreiden;
  • Meewerken aan complexe uitdagingen in de bouw

Schrijf je voor zondag 16 juni 2024 in via https://bouwlab.com

Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar voor deze Makeathon. We kijken naar een goede samenstelling van de teams om de beste resultaten te behalen. Inschrijving betekent dus niet automatisch dat je meedoet. Na de inschrijftermijn worden de teams bekendgemaakt. Zit je er niet bij? Dan kan je op de wachtlijst geplaatst worden.

 

C the Future


Datum: 4 oktober Business Day en 5 oktober
Business Day nu nog €15, Weekend Day kosteloos
Adres: Oudeweg 91-95, Haarlem


Wij de 3D Makers Zone, Bouwlab R&Do, MAAK Haarlem en Gemeente Haarlem zijn de initiatiefnemers van het C-district in Haarlem en nodigen je uit om samen met ons te bouwen aan een innovatieve, digitale en circulaire regio. Het C-district is volop in ontwikkeling. Om deze ontwikkeling vorm te geven, richten we ons op een concreet evenement waarin we al in 2024 samen kunnen werken: C The Future.

En dat doen we graag samen met jou. C The Future is hét tweedaagse evenement waar technologie, digitalisering, circulariteit, leren en innovatie samenkomen.

Hier kunnen bedrijven, onderwijsinstellingen en bewoners uit de regio kennismaken met de nieuwste toepassingen en producten. Je kunt in contact komen met de nieuwste technologieën en deelnemen aan het Skills-ontwikkelingsprogramma van de Smart Makers Academie, waar nieuwe makers, techneuten en pioniers worden opgeleid. Ontdek welke ontwikkelingen, mogelijkheden en innovaties relevant zijn voor de directe omgeving, de stad en de regio. Samen dragen we bij aan de ontwikkeling van kennis en werkgelegenheid, en een duurzame economie door bedrijven te betrekken bij de regionale uitdagingen en hun eigen bestaansrecht.

We richten dit evenement in op basis van de vijf landelijke transitieagenda’s voor een circulaire economie:

  • Bouw
  • Biomassa en voedsel
  • Maakindustrie
  • Kunststoffen
  • Consumptiegoederen

Innovatie, vaardigheden en digitalisering vormen de rode draad.

 

Vrijdag 4 oktober is gericht op de bedrijven (klein, midden- en grootbedrijf), overheden en kennisinstellingen. Hoe verhoudt jouw bedrijf of jij je tot deze uitdagingen? Hoe werk je aan de toekomstbestendigheid van je bedrijf en de keten waarmee je samenwerkt? Hoe kun je werken met digitale en circulaire principes en toepassingen? Wat doet jouw bedrijf al en hoe kunnen jouw producten, adviezen en diensten deze regio inspireren? En welke skills en mensen heb je daar eigenlijk voor nodig?

Zaterdag 5 oktober is bedoeld voor inwoners uit de regio die de rol van leerling, werknemer en consument vervullen. Het doel is inspiratie bieden, nieuwe perspectieven aanreiken en aanzetten tot actie. Wat is er mogelijk op het gebied van digitalisering, robots en circulariteit? Beleef het zelf tijdens deze inspirerende en innovatieve dag voor jong en oud.

Schrijf je nu in via onze website https://cthefuture.nl/ en neem deel!

 

Tech event voor ouders en kind


Datum: 21 november 2024
Tijd: 16:00 tot 19:00 uur
Kosteloos
Locatie: 3D Makers Zone, Oudeweg 91-95, Haarlem

Ouder-Kind Programma voor Onderwijskeuzes

Voor ouders met kinderen in groep 8 of de tweede klas van het VMBO. Leer samen meer over de rol van technologie in het onderwijs en hoe je je kind kunt begeleiden bij hun onderwijskeuzes. Gratis inschrijven en ontdekken!

Wil jij je kind helpen met de keuze voor het voortgezet onderwijs ? Als ouder speel je namelijk een grote rol bij het ontdekken en stimuleren van talenten van je kind en het maken van keuzes in het onderwijs. Daarmee ben je als ouder een belangrijke factor in de uitdaging om meer jongeren hun technische talent te laten ontdekken en ontwikkelen.

Er zijn ouders die denken dat je aanleg moet hebben voor techniek. Mis! Technische vaardigheden zijn wel degelijk te ontwikkelen. In een wereld die razendsnel verandert, komen ook tal van nieuwe en veranderende banen op. Van platformbeheerder tot dronevlieger en van AI specialist tot groene technoloog. Overal om ons heen zien we de invloed van technologie en digitalisering, van de zorg tot de bouw, van het onderwijs tot de biologie. Denk bijvoorbeeld aan hoe we onze smartphones gebruiken voor communicatie, internettoegang, navigatie en nog veel mee. Met kennis van technologie heb je naast relevante kennis, ook keuze uit een wereld aan boeiende carrièremogelijkheden.

Kom daarom samen met je kind langs en ervaar zelf dat techniek te leren is, inclusief het plezier dat het kind eraan kan beleven.

Wat kun je verwachten?
Bedrijven en VMBO scholen laten zien wat de banen en studiemogelijkheden in de nieuwe technologie en techniek zijn. Wil jij weten waar jouw kind warm voor loopt? Kom dan samen naar de Tech ouder-kindavond

Schrijf je kind en jezelf nu gratis in.

 

Mona Veld
Regiosecretaresse
E-mailadres

Gerelateerd nieuws

Maandag 29 april 2024
Boeiende bijeenkomst in de bollenstreek voor Infraplatform

Infraplatform Randstad Noord sloeg donderdag 25 april twee vliegen in een klap. Bij lidbedrijf AW-Groep in Hillegom werd de ledenvergadering gecombineerd met interessante en informatieve presentaties. Duurzaamheid was de rode draad.

Woensdag 24 april 2024
Uitnodiging Bouwfestival 30 mei Alkmaar

Meld je nu aan voor het Bouwfestival op 30 mei in Hal25 in Alkmaar. Met sprekers, workshops, rondleiding bouwplaats, racen, gratis ritjes met elektrische bussen, foodtrucks, zanger, etc.

Dinsdag 23 april 2024
Ooms Bouw & Ontwikkeling viert hun 111-jarig jubileum

Op zaterdag 20 april vierde Ooms Bouw & Ontwikkeling haar 111-jarig bestaan. Tijdens de spetterende feestavond werden medewerkers, opdrachtgevers, leveranciers, onderaannemers en bekenden van het bedrijf meegenomen in de rijke historie van het toonaangevende lidbedrijf uit Scharwoude.