Logo Bouwend Nederland

Na je mbo Infra opleiding gelijk aan de bak!

Woensdag 17 januari 2024

Op 16 januari ondertekenden SPG Infra, Bouwend Nederland, Techniek College Rotterdam, Rotterdams Vakcollege De Hef, Het Zuiderpark College én NPRZ de verlenging van het convenant dat het Nationaal Programma Rotterdam Zuid en SPG Infra al zo’n tien jaar geleden startten. De verlenging is tot 2031 en hiermee verklaren zij samen op trekken voor een kansrijkere toekomst voor 50 jongeren van Rotterdam Zuid per jaar.

Jongeren die succesvol een van de zeven infra-gerelateerde mbo-opleidingen van het Techniek College Rotterdam afronden zijn namelijk zeker van een baan. Het mes snijdt aan twee kanten: door jongeren aan de start van hun opleiding een AanDeBak-garantie te bieden zijn zij verzekerd van werk met een goed salaris en heeft SPG Infra een ingang om de toestroom van professionals in grond-, water- en wegenbouw te vergroten. 

 

In januari komen bijna 1700 vmbo’ers naar de vijfde editie van het Gaan voor een baan evenement om kennis te maken 12 Rotterdamse werkgevers die mbo-studenten op Zuid jaarlijks 825 AanDeBak-garanties bieden. In Ahoy is een grote activiteitencarrousel met kansrijke sectoren zodat leerlingen uit klas 2, 3 en 4 bewuster hun profiel of vervolgopleiding kunnen kiezen. Zowel Bouw als Infra zijn aanwezig op het techniekplein. Dit is een van de voorbeelden waarbij de betrokken partijen van het convenant samenwerken om jongeren kennis te laten maken met de sector. 

 

Namens Bouwend Nederland waren Rinie Barendregt (bestuurslid Bouwend Rijnmond en Regio Randstad Zuid) en Lisa Jansen (adviseur Onderwijs en Arbeidsmarkt) aanwezig. 

Lisa Jansen
Adviseur onderwijs & arbeidsmarkt - Regio Randstad Zuid
E-mailadres

Gerelateerd nieuws

Woensdag 1 mei 2024
RWU-index 1991 stopt per 1 januari 2025

Voor het verrekenen van prijswijzigingen tijdens de uitvoering van een project is in 1991 de Risicoregeling Woning- en Utiliteitsbouw 1991 (RWU 1991) opgesteld. De Commissie Risicoregeling Woning- en Utiliteitsbouw heeft besloten om per 2025 te stoppen met de RWU-index 1991.

Woensdag 6 maart 2024
Ruimtelijk Voorstel Provincie zet woningbouw in Zuid-Holland verder klem

Het Ruimtelijk Voorstel van de Provincie Zuid-Holland maakt bouwen van betaalbare woningen in Zuid-Holland verder onhaalbaar. Bouwend Nederland vindt het beleid onverstandig en onrealistisch.

Donderdag 29 februari 2024
Partners woningbouw: 'Uitvoering moet beter en sneller'

Nederland kampt met een woningcrisis. Om het enorme woningtekort in te lopen is het nodig dat er jaarlijks minstens 100.000 nieuwe woningen worden gebouwd. Dat zeggen provincies, gemeenten, corporaties, bouwers, ontwikkelaars, investeerders, makelaars en bij de woningbouw betrokken consumentenorganisaties. Twaalf partijen hebben onderling afspraken gemaakt over hoe dat doel versneld bereikt kan worden. Tijdens de landelijke Woontop op 29 februari in Den Haag vragen ze de politieke partijen om dit initiatief daadkrachtig te steunen en de grote woningnood gezamenlijk met meer urgentie aan te pakken.