Logo Bouwend Nederland
  1. Home
  2. Nieuws
  3. Regiodag zet leden randstad zuid in verbinding

Regiodag zet leden Randstad Zuid in verbinding

Donderdag 30 mei 2024

Verbindend samenwerken was donderdag 23 mei het thema van de regiodag van Regio Randstad Zuid. De goedbezochte jaarlijkse bijeenkomst vond ditmaal plaats in het museum Beeld & Geluid in Den Haag.

Voorafgaand aan de bijeenkomst vergaderden de bestuurders van Regio Randstad Zuid met elkaar. Naast de gebruikelijke agendapunten kwam ook het hoofdlijnenakkoord van de nieuwe regeringspartijen aan de orde. De vergadering werd mooi op tijd afgerond voor het eigenlijke programma van de regiodag. Vanaf een uur of 16.00 druppelden de gasten binnen.

Kijkje in de lobby-keuken

Circa 70 leden van de diverse afdelingen in de regio waren naar Den Haag gekomen; een mooie opkomst. Ze werden welkom geheten door regiovoorzitter Gerard Bac die vervolgens Arno Visser het woord gaf. De voorzitter van Bouwend Nederland praatte de deelnemers onder meer bij over de lobby-activiteiten van Bouwend Nederland richting de politiek. Veel aandacht is er daarbij voor de woningbouw en de infra-opgaven. Wat dat laatste betreft wordt op het Binnenhof niet alleen aandacht gevraagd voor nieuwe projecten, maar zeker ook voor tijdige renovatie. Visser noemde de Mandelabrug in Zoetermeer en de Brienenoordbrug bij Rotterdam als voorbeelden van grote kunstwerken waarvan uitgestelde renovatie enorme impact op het verkeer kan hebben.

Broodnodig meerjarenprogramma

Vervolgens ging de focus op het recente gestarte meerjarenprogramma Samenwerking in de keten. Ron Wesseling van Bouwend Nederland legde uit dat ontwikkelingen als prijsstijgingen, gebrek aan continuïteit, toegenomen eisen en groeiend capaciteitsgebrek een gestructureerde, integrale en meerjarige aanpak van de samenwerking in de keten vereisen. Het meerjarenprogramma is dan ook gericht op het verbeteren van de samenwerking tussen opdrachtgevers en -nemers in de héle keten en op het aangaan van partnership met nieuwe partners.

Verbindende polonaise

Na de pauze werd het programma uitermate interactief met ‘De Verbinders’. Met zijn interactieve show wist Joep van Deudekom het thema van de dag perfect te raken. Op speelse wijze liet hij de leden stapje voor stapje meer met elkaar in contact komen. Het ging van de buurman/vrouw 10 seconden diep in de ogen kijken tot een polonaise waar alle aanwezigen hossend in meeliepen.

Schot in de roos

Ook bij het afsluitende walking dinner was duidelijk te merken dat de verbindende snaar goed geraakt was. Er werd veel en lang nagepraat en genetwerkt in een zeer positieve sfeer. Precies waar de regiodag voor was bedoeld.

 

Daniëlle Brink
Verenigingsmanager Regio Randstad Zuid
E-mailadres

Gerelateerd nieuws

Vrijdag 5 april 2024
Verbindend samenwerken Regiodag Randstad-Zuid 2024

Verbindend samenwerken, een betere samenwerking tussen opdrachtgever, opdrachtnemer en nieuw partners. Weet jij hoe je klanten écht aan je bedrijf kunt verbinden? Hoe je slim verbindend samenwerkt met je (keten)partners en opdrachtgevers? En hoe (ver)bind je je mensen blijvend aan je bedrijf? De Bouw &Infra staan voor grote uitdagingen die met minder mensen gedaan moeten worden. Dat vraagt slim verbindend samenwerken. Met je ketenpartners, je opdrachtgevers, concullega’s en je eigen mensen. Maar hoe doe je dat? Kom op donderdag 23 mei 2024 naar de Regiodag bij Beeld & Geluid in Den Haag en ervaar hoe je die verbindende samenwerking kunt vormgeven.

Woensdag 13 maart 2024
Hollandia maakt van de Bewust Veilig Dag een Veiligheids-feestje

Veiligheid is ‘serious business’, weten ze bij Hollandia. Het hele jaar door werkt het bedrijf aan een veilige werkomgeving en aan veiligheidsbewustzijn bij de medewerkers. Op de Bewust Veilig Dag wordt het thema wat luchtiger aangepakt. Een bewuste keuze; Hollandia heeft namelijk net trede 4 van de Veiligheidsladder bereikt en dat moet uiteraard gevierd worden.

Dinsdag 12 maart 2024
Bouwvrouwen in Zuid-Holland beleven sportieve dag bij ADO Den Haag

Op vrijdag 8 maart, Internationale Vrouwendag, organiseerde regio Randstad Zuid in het Bingoal Stadion van ADO Den Haag de Bouwvrouwendag. Veertig enthousiaste dames, werkzaam in alle facetten van de bouw en infra, werden ontvangen in het stadion dat voor de gelegenheid op alle billboards het Bouwvrouwenlogo toonde.