Logo Bouwend Nederland
  1. Home
  2. Nieuws
  3. Start werkgroep industrieel bouwen aanmelden nog mogelijk

Start werkgroep Industrieel Bouwen: aanmelden nog mogelijk!

Donderdag 14 december 2023

Vanaf januari 2024 willen we weer een start maken met nieuwe sessies van de werkgroep Industrieel Bouwen. Eerdere sessies van de werkgroep Industrieel Bouwen hebben naast enkele kennisdelingsessies geleidt tot een werksessie met Gemeente Den Haag waaraan naast Welstand, medewerkers van de afdeling Wonen, Bouw- en Woningtoezicht onder andere deelnamen en ingegaan werd aan de hand van 2 praktijkvoorbeelden van industrieel bouwen wat nodig is in het proces van vergunningverlening om industrieel conceptueel bouwen optimaal te faciliteren.

Aanpassing van werkwijzen en versnelling van vergunning verlening

Doel van de werkgroep Industrieel Bouwen is om naast aanpassing van werkwijzen en versnelling van vergunning verlening door overheden bij te dragen aan kennisdeling en brancheontwikkeling door leden.
De voorgaande sessies van de werkgroep krijgen met een nieuwe start per maandag 18 januari een vervolg. Op 18 januari 2023 komt de werkgroep van 13.00 tot 14.00 uur opnieuw bij elkaar. Beoogd is om in 2024 met name ons te richten op gemeente Rotterdam en gemeente Westland. Tijdens de eerste bijeenkomst van 2024 stellen we met de deelnemers de doelen en aanpak vast. Een belangrijk aspect zal ongetwijfeld wederom kennisdeling zijn. De werkgroep zal gedurende het jaar een aantal keer (fysiek / digitaal) bij elkaar komen, waarbij verschillende thema’s en onderwerpen de revue zullen passeren (denk aan parametrisch ontwerpen, digitaal bouwen, etcetera). De bijeenkomsten van de werkgroep zullen telkens 1 uur in beslag nemen en ruim vooraf ingepland worden (vaste frequentie).

Heb je interesse in deelname aan deze werkgroep en wil je je aanmelden, stuur dan een mailtje naar Hessel Heins-Wunderle.

Hessel Heins-Wunderle
Regiomanager Regio Randstad Zuid
E-mailadres

Gerelateerd nieuws

Donderdag 11 april 2024
Marktdag Infra

De Marktdag Infra van 4 april jl. stond in het teken van veilig en beter samenwerken. Een thema met een open deur, want wie wil dat nu niet? Toch blijkt steevast dat dit samenwerken op een goede en veilige manier niet zo eenvoudig is.

Donderdag 25 januari 2024
Personele wijzigingen team Regio Randstad-Zuid

Binnen het team Regio Randstad-Zuid hebben een aantal personele wijzigingen plaatsgevonden.

Dinsdag 2 mei 2023
Geslaagde Marktdag Infra over duurzaamheid

"Hoe gaan we als aannemers en opdrachtgevers duurzaam de toekomst in?" Dit was de vraag die centraal stond bij de jaarlijkse marktdag infra van het Infraplatform Randstad Zuid. Met sprekers vanuit de Provincie Zuid-Holland, de Significant Groep, het Hoogheemraadschap van Rijnland en de gemeenten Rotterdam en Leiden konden bouwers en opdrachtgevers onder leiding van dagvoorzitter Joost Fijneman (CROW) met elkaar in gesprek over duurzaamheid.