Logo Bouwend Nederland

Wederom een geslaagde Wkb-bijeenkomst in het Westland

Dinsdag 9 januari 2024

Op 27 november jongstleden vond de derde en -voorlopig- laatste bijeenkomst over de Wkb in de gemeente Westland plaats. Tijdens deze bijeenkomst gingen de aanwezige bouwprofessionals in verschillende workshops met ambtenaren van de gemeente aan de slag met de 'Wkb in de praktijk'.

Dit gebeurde in twee workshops. Bij de eerste nam Reina Uittenbogaard, jurist van Bouwend Nederland, de aanwezigen mee in de fijnere details van het consumentendossier (of opleverdossier). Dit leidde tot een levendige discussie. Op het zelfde moment ging Jaco van Giezen, senior adviseur & partner bij Senze, met de andere groep het gesprek aan over het toezicht – en handhavingskader van de gemeente onder de Wkb. 

 

Met zo'n 100 aanwezigen was ook deze Wkb-bijeenkomst weer een daverend succes en hebben we zowel de gemeente als de bouwprofessionals weer wat verder kunnen helpen richting de ingang van de Wkb. Westland Report, de lokale nieuwszender van het Westland, heeft ook een reportage gemaakt over de bijeenkomst. Deze kun je hier terugkijken. 

Gerelateerd nieuws

Woensdag 6 maart 2024
Ruimtelijk Voorstel Provincie zet woningbouw in Zuid-Holland verder klem

Het Ruimtelijk Voorstel van de Provincie Zuid-Holland maakt bouwen van betaalbare woningen in Zuid-Holland verder onhaalbaar. Bouwend Nederland vindt het beleid onverstandig en onrealistisch.

Donderdag 25 januari 2024
Personele wijzigingen team Regio Randstad-Zuid

Binnen het team Regio Randstad-Zuid hebben een aantal personele wijzigingen plaatsgevonden.

Donderdag 21 december 2023
Vraag en antwoord over BouwGarant

Kopers van een nieuwbouwwoning kopen doorgaans onder garantie van een waarborginstantie, zoals Woningborg, SWK of BouwGarant. De regelingen van deze instanties waarborgen dat de woning wordt afgebouwd bij een onverhoopt faillissement van de aannemer en dat verborgen en constructieve gebreken onder garantie worden opgelost. Directeur Rob de Groot van BouwGarant beantwoordt enkele veel voorkomende vragen.