Logo Bouwend Nederland

In Memoriam Eric van Grunsven (van Grunsven Groep)

Vrijdag 1 december 2023

Op 29 november is Eric op 60-jarige leeftijd overleden in het bijzijn van zijn gezin.

Eric, ondernemer in hart en nieren, had een groot hart voor de zaak en heeft altijd van zijn werk genoten. Samen met zijn broer Wilco stond Eric al op 19-jarige leeftijd aan het roer van het Erpse familiebedrijf Bouwbedrijf Van Grunsven, dat door zijn vader Wim van Grunsven is opgericht. Hij begon van onderaf en werkte zich op naar de directie waar hij op 26-jarige leeftijd in 1985 toetrad. Door zijn doortastendheid, passie en nuchtere en praktische benadering is Van Grunsven uitgegroeid tot een van de grootste bouwbedrijven van Nederland. Eric laat zijn vrouw Jacqueline en zonen Rob en Jens na.

 

Bouwend Nederland wenst Eric's familie, kennissen en alle medewerkers van het bedrijf veel sterkte bij het verwerken van het verlies.

Joelka van Daal
Verenigingsmanager
E-mailadres

Gerelateerd nieuws

Maandag 27 mei 2024
Kinderen enthousiast maken voor de bouw en infra?

Dat kan vanaf nu met ‘De bouw maakt het op school’! Bouwend Nederland ontwikkelde met doelgroepexperts, kinderen en leden een set aan materialen waarmee bouw- en infrabedrijven op een leuke en gemakkelijke manier aan kinderen op de basisschool kunnen vertellen over hun mooie werk. Bouw- en infrabedrijven krijgen vaak de vraag om iets over hun werk te komen vertellen op een basisschool. Of zij zijn aan het werk aan (of vlakbij) een school en willen zelf laten zien wat er allemaal bij de bouw en infra komt kijken. Vanaf nu kan dat met het materiaal van ‘De bouw maakt het op school’.

Donderdag 16 mei 2024
Hoofdlijnenakkoord: Mooie ambities, maar het komt aan op goede uitvoering

Bouwend Nederland is positief dat er na zes maanden formeren een hoofdlijnenakkoord ligt. Het akkoord van de vier partijen adresseert nagenoeg alle grote maatschappelijke uitdagingen waarvoor de bouw- en infrasector de oplossingen bouwt, zoals bereikbaarheid, woningbouw en de energietransitie. Het komt nu aan op executiekracht en uitvoeringszekerheid. We hopen dat in de verdere uitwerking duidelijke maatregelen worden genomen om de doelstellingen en ambities ook echt voor elkaar te kunnen krijgen.

Vrijdag 26 april 2024
'Geef voldoende prioriteit aan mobiliteit'

Het aankomende kabinet staat voor grote opgaven, zoals de woningbouwopgave, verduurzaming en leefbaarheid. Mobiliteit vormt een essentiële pijler voor al deze maatschappelijke opgaven en is de levensader van onze samenleving. De Mobiliteitsalliantie (waar wij deel van uitmaken), de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) en het Interprovinciaal Overleg (IPO) benadrukken in de Telegraaf het belang van mobiliteit en pleiten voor een hoge plek op de politieke agenda. Om Nederland leefbaar, bereikbaar en betaalbaar te houden, is structureel investeren in mobiliteit namelijk van groot belang.