Logo Bouwend Nederland

Video: hoe werken ze veilig bij Bouwbedrijf Berghege?

Dinsdag 5 maart 2024

Tijdens het BouwCafé 'Veilig werken op hoogte' op dinsdag 27 februari hebben de leden van Oost-Brabant een bezoek gebracht aan het project Walkwartier van Bouwbedrijf Berghege. Hoe was het?

Het project werd opengesteld voor collega bedrijven binnen de regio. In vier groepen is er laten zien hoe zij omgaan met veiligheid en welke innovatieve oplossingen zij hebben gevonden om veilig te kunnen werken op een beperkte bouwplaats. Vanuit planvoorbereiding tot en met de dagelijkse uitvoering, in elke stap in het proces is er aandacht voor veiligheid. Ook de leermomenten werden gedeeld. Nadien heeft de Nederlandse arbeidsinspectie haar bijdrage gegeven met dagelijkse praktijkvoorbeelden en dat de grondhouding bij hen op effect is gericht. Werken op hoogte staat hierin op nummer één. Een belangrijk aspect van veiligheid in de bouw is de kennisdeling binnen de branche zodat leert men van elkaars ervaringen. Op veiligheid concurreren wij niet.

Joelka van Daal
Verenigingsmanager
E-mailadres

Gerelateerd nieuws

Maandag 13 mei 2024
Van harte welkom bij de KAM-bijeenkomsten in jouw regio

Houd jij je bezig met veiligheid en arbozaken en wil je graag op een laagdrempelige manier kennis opdoen en bovendien vakgenoten ontmoeten? Kom dan vooral eens naar een van de KAM-bijeenkomsten in jouw regio. Tijdens deze bijeenkomsten komen inhoudsdeskundigen een presentatie geven of een praktische workshop geven, zoals dit jaar over verbindend adviseren.

Dinsdag 7 mei 2024
Lancering webtool constructieve veiligheid: Borgr

Tijdens het symposium van Kennisportaal Constructieve Veiligheid (KPCV) op 2 mei in Utrecht werd de nieuwe webtool Borgr met groot enthousiasme gelanceerd. Dura Vermeer heeft aan de wieg gestaan van dit product, dat zijn oorsprong heeft in het ongeval met het instorten van het tribunedak in aanbouw van stadion Grolsch Veste in 2011.

Vrijdag 26 april 2024
Op weg naar ViA: eis trede drie SCL per 1 juli 2026

Eerder vertelden we al dat de verzwaring van de ViA-eis naar trede 3 van de Safety Culture Ladder (SCL) is uitgesteld naar 1 juli 2026. Voordat dit wordt ingevoerd, zal de Governance Code voor de Bouw (GCVB) een aantal zaken nader onderzoeken en uitwerken.