Verenigingsmanager VBW

Verenigingsmanager VBW

 

Wil jij een bijdrage leveren aan de grote veranderingen waar de Nederlandse asfaltsector voor staat? Niet alleen omdat de druk op het wegennet toeneemt, ook veranderende milieueisen, wettelijke regelingen en technologische ontwikkelingen vragen dat de sector zich blijft door ontwikkelen. Ben jij onze enthousiaste Verenigingsmanager van de vakgroep bitumineuze werken die op dit terrein partijen bij elkaar brengt en duurzaamheid als speerpunt heeft? Dan is Bouwend Nederland op zoek naar jou! 

 

Vakgroep Bitumineuze Werken
De VBW (Vakgroep Bitumineuze Werken) bestaat uit leden van Bouwend Nederland die zowel asfalt produceren als verwerken. De vakgroep beoordeelt de toepassingen van asfalt. Verder werkt de vakgroep mee aan regelgeving, geeft aandacht aan het milieu en verzorgt voorlichting over het product asfalt. Als Verenigingsmanager heb je een verbindende, vaak trekkende rol in het bereiken van de doelen van de VBW. Standplaats van de VBW is ons hoofdkantoor in Zoetermeer van waaruit wij hybride werken.

 

Wat ga je doen?
Je volgt én beïnvloedt beleid van overheden en investeringsplannen van opdrachtgevers (gemeenten, provincies, Rijkswaterstaat, waterschappen en private wegbeheerders). Je stimuleert innovatieve samenwerkingsvormen en technologieën in de keten. Dit doe je als secretaris van verschillende commissies en als deelnemer van relevante (internationale) ketenplatforms op het gebied van asfalt, duurzaamheid en (asfalt)kennis.

 Een werkweek in 2023:

  • Het is de eerste maandag van de maand: alle medewerkers van Bouwend Nederland, ook die uit de regio's, zijn in Zoetermeer om informatie, kennis en ervaring uit te wisselen. Leuk en goed om te horen waar iedereen mee bezig is en waar de verbinding ligt. Handig én gezellig om met een paar collega's te kunnen sparren.
  • Dinsdagochtend werk je thuis en bereid je online een commissievergadering samen met de voorzitter voor. 's Middags ga je op bedrijfsbezoek bij een lidbedrijf om kennis te maken met de directeur en de asfaltdeskundige om de laatste ontwikkelingen in de sector goed door te spreken.
  • Woensdag is in het midden van het land een ledenbijeenkomst die je hebt georganiseerd. De minister heeft net een brief aan de Tweede Kamer verstuurd. Tijdens de bijeenkomst licht je de inhoud van de brief toe en bespreek je wat dat voor onze lidbedrijven betekent en of en hoe we daar in de publiciteit of via de lobby op gaan reageren.
  • Donderdag: er is teamoverleg met je vakgroepcollega's. Je geeft een terugkoppeling van afgelopen week. Een collega raadt je aan de communicatie- en lobbystrategie even af te stemmen met je collega's van Communicatie en de afdeling Beleid. 's Avonds is er een ingelast overleg met andere brancheorganisaties.
  • Vrijdag: De laatste dag van de week. Je voert wat telefoontjes met stakeholders, rondt nog wat klussen af, leest een rapport voor de komende week en gaat 's middags nog een rondje hardlopen.

 

Wat neem je mee?

  • Je bent afgestudeerd op HBO of master niveau en beschikt over goede communicatieve en schriftelijke vaardigheden
  • Je hebt affiniteit met de infrasector en met de energietransitie waarin de sector zich bevindt.
  • Je bent sterk in het opbouwen en onderhouden van relaties; daarbij ben je gericht op het bevorderen van (keten)samenwerking en weet je leden en (keten)partners met elkaar te verbinden, met respect voor hun taken, rollen en belangen. 

 

Uitstekende arbeidsvoorwaarden
Wij bieden een salaris van minimaal € 3.615,-  en maximaal € 4.890,- op fulltime basis (38,75 uur). Je hebt bij ons maar liefst 35 vakantiedagen op fulltime basis, ruime scholingsfaciliteiten en een eindejaarsuitkering van 5%. Verder bieden wij een laptop, telefoon en een bijdrage aan je thuiswerkplek. Je krijgt volop de ruimte om je talenten te ontplooien.

Bouwend Nederland investeert in de ontwikkeling van medewerkers. Je kan bijvoorbeeld gebruik maken van een uitgebreid online trainingsplatform en trainingen volgen wanneer dit jou uitkomt. Ook kun je gebruik maken van een duurzaam inzetbaarheidsbudget en deze inzetten voor bijvoorbeeld die sport waar je energie van krijgt of die je altijd al wilde gaan doen. Daarnaast kom je te werken in een professionele organisatie die beschikt over een sterk netwerk! 

Informatie en solliciteren
Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Ron Wesseling, Vakgroepmanager: 079 325 21 52. Wil je meer informatie over de sollicitatieprocedure, neem dan contact op met Sven Ammann via 06-22 66 60 68 of s.ammann@bouwendnederland.nl. Wil je solliciteren? Gebruik dan de sollicitatieknop en upload je cv + motivatie.

 

Salaris
€3.615 - €4.890
Standplaats
Zoetermeer / Hybride
FTE
Fulltime
Contract
Vaste functie
Contactpersoon
Sven Ammann
Vacatures