Masterclass Bouwlogistiek in één dag

Pak de bouwlogistiek van jouw bedrijf efficiënter aan op basis van de praktische handvatten van deze training!

  • Leer van ervaren professionals de kansen, principes en ervaringen van slimme bouwlogistiek
  • Handvatten om de bouwlogistiek van jouw bedrijf efficiënter aan te pakken
Afbeelding Masterclass Bouwlogistiek in één dag

Een succesvolle bouw valt of staat met goede logistiek. En dat is veel meer dan alleen maar de inrichting van de bouwplaats. En dat die logistiek beter kan en moet is duidelijk. Maar hoe pak je dat als bedrijf precies aan? In deze training leer je van ervaren professionals Walther Ploos van Amstel en Ruben Vrijhoef de kansen, principes en ervaringen van slimme bouwlogistiek.

We bouwen in Nederland steeds vaker ‘op een postzegel’, in bewoond gebied met hoge eisen vanuit de omgeving en de overheid. Gemeenten stellen steeds hogere eisen aan vrachtverkeer en beperken de toegang tot stedelijk gebied met allerlei verkeersmaatregelen. De productiecapaciteit benutting van uitvoerend personeel op de bouwplaats blijft daardoor steken op gemiddeld 50%. En het aantal medewerkers loopt terug terwijl de productie moet toenemen. In de training ‘Bouwlogistiek in één dag’ krijg je de handvatten om de bouwlogistiek van jouw bedrijf efficiënter aan te pakken.

Wat leer je?

  • De algemene principes van (bouw)logistiek.
  • Vertaling van deze kennis naar de praktijk van jouw bedrijf/functie.
  • De handvatten om met jouw leveranciers in gesprek te gaan over slimmere bouwlogistiek.
  • Je eigen logistiek te optimaliseren.

Voor wie is deze training interessant?

Je bent in dienst bij een bouwbedrijf dat in stedelijk gebied werkt of bij een organisatie die met slimme logistiek de klantwaarde wil verhogen en kosten wil vermijden. Bijvoorbeeld tendermanagers, werkvoorbereiders, inkopers, omgevingsmanagers, BIM regisseurs en BIM managers, directie en MT-leden die in hun werk te maken hebben met overheden en opdrachtgevers waar slimme logistiek en duurzame eisen een rol spelen. Het is ook mogelijk dat onderaannemers, leveranciers en/of transporteurs van bedrijven mee aanschuiven bij deze training.

Programma

In deze interactieve training van één dag maak je kennis met de meest recente kennis van slimme bouwlogistiek. Daarna wordt er gewerkt in verschillende groepen aan een specifieke casus. In de middag ga je aan de slag met aanbesteden en inkopen. Tenslotte gaan we in op het sociale vlak en het meekrijgen van medewerkers en partners in bouwlogistiek.

Ochtendprogramma

  • Blok 1: Inleiding in de bouwlogistiek; belang, ontwikkelingen, kansen, omgeving (Walther Ploos van Amstel, Lector HvA Citylogistics)
  • Blok 2: Praktische handvatten en innovatieve oplossingen voor slimme bouwlogistiek (Ruben Vrijhoef, Lector HU Bouwen aan de Stad van Morgen, en Bouwlogistiek expert in de praktijk)

Middagprogramma

  • Blok3: Aanbesteden en inkopen van slimme bouwlogistiek (Ruben Vrijhoef)
  • Blok 4: Meekrijgen van medewerkers en partners, stakeholders in bouwlogistiek (Walther Ploos van Amstel)

Zowel de ochtend als middag zijn interactief van opzet. Als deelnemer krijg je de mogelijkheid om wat van je eigen ervaringen te delen met de andere deelnemers en dit in te brengen in de casus.

Kies je startmoment

Hier vind je een overzicht met alle beschikbare trainingsdata. Kies de startdatum en locatie die bij je past en meld je direct aan. Is de training vol? Neem dan contact met ons op, we kijken graag mee naar andere mogelijkheden.

Er zijn op dit moment geen trainingen gepland. Op de hoogte blijven van nieuwe trainingsdata? Meld je dan aan voor de Academy Alert!

Aanmelden Academy Alert

Vragen? Stel ze gerust.

Heb je een vraag of wil je meer weten over onze trainingen? Neem dan contact met ons op.

Esther Zeemeijer

Opleidingscoördinator