BENG en NTA 8800

Energie, duurzaamheid en circulariteit

  • Deze training wordt verzorgd door Nieman
  • Inzicht en handvatten direct toepasbaar in je dagelijkse werk
Afbeelding BENG en NTA 8800

Het realiseren van (bijna) energieneutrale gebouwen is verplicht. Sinds 1 januari 2021 is de NTA 8800 de nieuwe bepalingsmethode die in het Bouwbesluit is aangewezen voor het bepalen van de energieprestatie van gebouwen.

Training BENG-eisen en de nieuwe energieprestatienorm de NTA 8800

In deze training besteden we aandacht aan de nieuwe eisen, de achtergronden van de rekenmethodiek NTA 8800 en de concrete invulling ervan.

Je krijgt praktische informatie over wat BENG betekent voor de woning- en utiliteitsbouw en we bespreken een project tijdens een interactieve sessie. Hiermee krijg je veel inzicht en handvatten aangereikt die je direct kunt toepassen in je dagelijks werk. Wil jij je in korte tijd ontwikkelen met relevante informatie, meld je dan aan voor deze training.

Bepalingsmethode NTA 8800

Hoewel de drie BENG-indicatoren sterk verschillen van de EPC, kent de achterliggende fysica natuurlijk veel overeenkomsten. De energiestromen in en aan een gebouw veranderen niet met een nieuwe eis; wel de manier waarop deze worden beoordeeld. Voor de berekeningen is door NEN een hele nieuwe bepalingsmethode ontwikkeld: NTA 8800.

Deze is beschikbaar via de website van NEN; de meest actuele versie is die van januari 2022. Bovendien zijn diverse softwarepakketten beschikbaar. Voor de dagelijkse praktijk is gebruik van software noodzakelijk voor het maken van een berekening.

Voor wie?

Je bent een vestigingsmanager, werkvoorbereider, directielid of ontwerper voor ontwikkelende bouwbedrijven die nieuwbouwprojecten opleveren.

Onderwerpen

  • Wat houdt BENG in en waarom wordt het ingevoerd?
  • Wat zijn de eisen en rekenmethodieken?
  • Waarin is BENG anders in vergelijking met de huidige EPC?
  • Welke energieconcepten voldoen aan BENG-eisen?
  • Wat is de invloed van de TO-juli-eis?

Kosten

Deze training wordt gegeven door Nieman en kost € 425,- per persoon (excl. btw). Bouwend Nederland leden krijgen € 50,- korting en betalen € 375,- per persoon (excl. btw).

Aanmelden

Je kunt je aanmelden voor deze training via de website van Nieman. Hier vind je ook de trainingsdata en locaties.

Meld je hier aan

Kies je startmoment

Hier vind je een overzicht met alle beschikbare trainingsdata. Kies de startdatum en locatie die bij je past en meld je direct aan. Is de training vol? Neem dan contact met ons op, we kijken graag mee naar andere mogelijkheden.

Er zijn op dit moment geen trainingen gepland. Op de hoogte blijven van nieuwe trainingsdata? Meld je dan aan voor de Academy Alert!

Aanmelden Academy Alert

Vragen? Stel ze gerust.

Heb je een vraag of wil je meer weten over onze trainingen? Neem dan contact met ons op.

Esther Zeemeijer

Opleidingscoördinator