Wet Kwaliteitsborging voor het bouwen: Wkb Wegwijzer (e-book)

De Wkb Wegwijzer geeft je een overzicht van de consequenties van de Wkb voor jouw bedrijfsvoering, en hoe je hier per bouwfase mee omgaat.

  • Eén jaar lang toegang tot de Wegwijzer
Afbeelding Wet Kwaliteitsborging voor het bouwen: Wkb Wegwijzer (e-book)

Vanaf 2024 wordt de Wet Kwaliteitsborging voor het bouwen (Wkb) ingevoerd. Deze wet heeft grote consequenties voor de organisatie van de kwaliteitsborging bij alle bouw- en infrabedrijven. De Wkb Wegwijzer geeft je een overzicht van de consequenties van de Wkb voor jouw bedrijfsvoering, en hoe je hier per bouwfase mee omgaat.

Inhoud

De Wkb Wegwijzer is toe te passen op jouw eigen projecten. Het e-book bevat het volgende:

  • Uitleg van het hoe en waarom van de implementatie van de Wkb per bouwfase.
  • Werkdocumenten te downloaden voor eigen gebruik.
  • Handige checklists voor de implementatie van de Wkb binnen jouw bedrijfsvoering.
  • Veel gestelde vragen (FAQ).

Voor wie is het e-book interessant?

Je bent een kwaliteitsfunctionaris, projectleider, werkvoorbereider, uitvoerder, directeur of manager van een bouw- of infrabedrijf (klein, midden en middelgroot.

Duur 

Je hebt een jaar lang toegang tot deze wegwijzer, je kunt deze gedurende die tijd gebruiken wanneer je maar wilt. Neem contact op met Bouwend Nederland als je na een jaar nog langer toegang wilt hebben tot de wegwijzer.

Voorkennis 

Aangezien het hier niet om een training gaat maar om een product (wegwijzer) is het hebben voorkennis niet vereist.

Mocht echter blijken dat je toch aanvullende kennis en ervaring wilt opdoen, kies dan voor het uitgebreide 'Wkb begeleidingstraject'. In dit traject krijg je in zes e-learningmodules stapsgewijze ondersteuning bij de implementatie van de Wkb binnen jouw bedrijfsvoering. Je krijgt daarnaast drie interactieve classroomsessies van een ervaren en deskundige trainer. N.B. de content van de ééndaagse training en toegang tot de Wkb Wegwijzer zijn inbegrepen.

Het e-book wordt niet als downloadbare PDF aangeboden omdat het op regelmatige basis wordt bijgewerkt naar de laatste aanpassingen in de nieuwe wet. Zo weet je zeker dat je toegang hebt tot de laatste ontwikkelingen rondom de wetgeving.

Lesmateriaal

Door middel van een persoonlijke inlogcode kan de deelnemer het elektronisch lesmateriaal raadplegen. Dit kan tot 12 maanden nadat de deelnemer voor de eerste maal inlogt. Na die periode van 12 maanden vervalt het recht van de deelnemer om kennis te nemen van het elektronisch lesmateriaal en is Bouwend Nederland Academy niet langer verplicht het lesmateriaal aan de deelnemer ter beschikking te stellen.

Alles over de Wkb

Vragen? Stel ze gerust.

Heb je een vraag of wil je meer weten over onze trainingen? Neem dan contact met ons op.

Esther Zeemeijer

Opleidingscoördinator