Management Leergang - Strategisch

Til je strategische skills naar het volgende niveau met deze leergang!

Afbeelding Management Leergang - Strategisch

Wil jij samen met andere ervaren branchegenoten jouw strategische management skills naar een volgend niveau tillen? Dan is dit de perfecte leergang voor jou!

De inspirerende Management Leergang daagt je uit om samen met ervaren branchegenoten door te groeien naar een volgend niveau. Onder begeleiding van topdocenten en gastsprekers uit de bouw- en installatiesector werk je, samen met andere managers, vanuit maatschappelijke ontwikkelingen nieuwe bedrijfsconcepten uit. Je ontdekt de samenhang tussen de verschillende sleutelfactoren die het beleid van jouw onderneming bepalen. Vanuit het opzetten van een strategisch plan en veranderplan maak je de vertaalslag naar het operationele handelen in de dagelijkse bedrijfsvoering.

Wat leer je?

 • Vertalen van trends en ontwikkelingen naar nieuwe bedrijfsconcepten
 • Opstellen van een goed strategische plan
 • Innovatie en transitiemanagement
 • De relatie en afstemming tussen alle management onderwerpen
 • Je persoonlijke effectiviteit te verbeteren

Geslaagde leergang!

Het reorganiseren van een fictief bedrijf samen met andere deelnemers in de MT’s is leerzaam en het geeft de vrijheid voor het maken van radicale keuzes waardoor verschillende oplossingen naar voren komen!

Mark Bakker

Voor wie? 

Je bent een ervaren manager van een onderneming of werkmaatschappij uit een midden of grootbedrijf. Je draagt resultaatverantwoordelijkheid voor het bedrijf en het beleid, maar je hebt geen managementgerichte achtergrond genoten. Je bent daarnaast ook een aantal jaar medeverantwoordelijk voor het ontwikkelen van de strategie van het bedrijf of een bedrijfsonderdeel. 

Programma 

De leergang bestaat uit vier blokken van twee aaneengesloten dagen met overnachting, verdeeld over een periode van vijf maanden. Tussen de vier blokken zullen de deelnemers onderling in de subgroepen (MT’s) bijeenkomen om te werken aan het strategisch plan. Ter ondersteuning hierbij wordt een losse strategische dag georganiseerd. Vanuit het opzetten van een nieuw strategisch plan en het ontwerpen van een veranderplan maken de deelnemers in drie subgroepen (MT’s) de vertaalslagen naar een renderende basis voor de dagelijkse bedrijfsvoering. 

De leergang kent de volgende onderwerpen:

 • Beleid- en strategievorming, strategische planning
 • Maatschappelijke en sectorale ontwikkelingen
 • Financieel management
 • Leiderschap, persoonlijke effectiviteit
 • Innovatie en transitiemanagement
 • Risicomanagement
 • Marketing

De deelnemers zijn na afloop van de leergang in staat om op een effectieve manier vorm te geven aan hun ondernemingsbeleid.

Kosten

De Management Leergang – Strategisch kost € 7.950 excl. BTW per deelnemer. Voor leden van Bouwend Nederland en Techniek Nederland bedraagt de prijs € 5.950 excl. BTW. Het bedrag is inclusief vier overnachtingen, ontbijten, lunches en diners. De leergang vormt één geheel, er kan niet op afzonderlijke onderdelen worden ingeschreven.

Waarom zou jij voor deze leergang kiezen?

“Deelname door managers vanuit bouw en installatie bevordert onderlinge samenwerking en begrip voor elkaars disciplines”. 

“Met de leergang wordt een netwerk van gelijkgestemden opgebouwd die vaak nog vele jaren contact met elkaar houden.” 

“Je ontwikkelt nieuwe inzichten voor een nieuw concept voor je bedrijf.” 

“In de Management Leergang word je bewust gedwongen over je grenzen heen te kijken!” 

“De topdocenten worden aangevuld met vooraanstaande gastsprekers uit de praktijk.” 

“De leergang is specifiek gericht op de bouw- en installatiesector en wordt aanbevolen door de Bouwend Nederland Academy en Techniek Nederland.”

Data Management Leergang - Strategisch 2021

De leergang bestaat uit vier blokken van twee aaneengesloten dagen met overnachting, verdeeld over een periode van vijf maanden. Tussen de vier blokken zullen de deelnemers onderling in de subgroepen (MT’s) bijeenkomen om te werken aan het strategisch plan. Ter ondersteuning hierbij wordt een losse strategische dag georganiseerd.

 • Module 1: 9 en 10 september
 • Module 2: 7-8 oktober
 • Strategische dag 5 november
 • Module 3: 2-3 december
 • Module 4: 20-21 januari

Prijzen

 • Leden: 5.950 excl. btw
 • Niet-leden: 7.950 excl. btw

Aanmelden & intakegesprek

In september 2021 staat de eerstvolgende Management Leergang - Strategisch gepland. We houden ons hierbij uiteraard aan de richtlijnen van het RIVM. Geïnteresseerden kunnen zich opgeven via de Bouwend Nederland Academy. Na aanmelding wordt een intakegesprek gehouden.

Meer weten?

Heb je vragen over deze training? Of wil je meer weten over de voorwaarden van een incompanytraining? Bel naar Sabette van der Klooster, Coördinator Academy via 06 83 52 32 31 of mail naar academy@bouwendnederland.nl.

Vraag nu informatie op