Een RI&E: een must voor ieder bedrijf!

Zo leer je het maken van een aanzet van een eigen RI&E

  • Kennis van het wettelijk kader van de RI&E
  • Inzicht in de opzet van de RI&E in hoofdlijnen
Veilig werken

Wil je een RI&E en bijbehorend plan van aanpak opstellen voor jouw bedrijf, maar weet je niet goed hoe je dit het best aanpakt? Schrijf je dan nu in voor deze training en we geven je de handvatten die je nodig hebt!

Ieder bedrijf met werknemers in dienst moet een risico-inventarisatie en evaluatie (RI&E) en een plan van aanpak uitvoeren. In een RI&E leg je vast welke risico's jouw werknemers lopen en welke maatregelen binnen het bedrijf worden genomen om deze risico's te voorkomen of te beperken. In het Plan van Aanpak wordt vastgelegd wanneer welke verbeteringen worden uitgevoerd. Met deze instrumenten ben je beter in staat bewust veilig te werken en voldoe je aan de minimumeisen van de wet.

Wat leer je?

  • Kennis van het wettelijk kader van de RI&E.
  • Inzicht in de opzet van de RI&E in hoofdlijnen.
  • Maken van aanzet van eigen RI&E.
  • Gebruik van online applicatie RI&E Bouwnijverheid.

Voor wie is deze training interessant?

Je bent in jouw onderneming verantwoordelijk voor de uitvoering van de RI&E als KAM-medewerker, preventiemedewerker of directeur/eigenaar. Verder is deze training alleen bedoeld voor leden van Bouwend Nederland die vallen onder de Bouw cao.

Programma

Tijdens de bijeenkomst wordt na een korte introductie gewerkt aan het opzetten (of bijwerken) van de eigen RI&E met de workshop leider, een gecertificeerd kerndeskundige. Zo ga je naar huis met een (deels) ingevulde eigen bedrijfs-RI&E en ben je in staat deze volledig zelf af te ronden.

Let op! Je hebt hiervoor jouw inloggegevens van Volandis en je eigen laptop nodig.
Bedrijven met minder dan 25 werknemers voldoen na het afronden van de RI&E aan hun wettelijke verplichting. Bedrijven met meer dan 25 medewerkers moeten hun afgeronde RI&E nog door hun Arbodienst (of een gecertificeerd kerndeskundige) te laten ondertekenen.

Kosten

Leden: € 320,00 excl. btw
Niet-leden: € 420,00 excl. btw

Kies je startmoment

Hier vind je een overzicht met alle beschikbare trainingsdata. Kies de startdatum en locatie die bij je past en meld je direct aan. Is de training vol? Neem dan contact met ons op, we kijken graag mee naar andere mogelijkheden.

maandag 2 oktober 2023
van 13:00 tot 17:00 uur
Postillion Hotel Bunnik
Baan van Fectio 1, 3981HZ Bunnik
Bekijk alle 1 trainingsdata

Twijfel je nog?

Zo beoordelen andere leden deze training

Lees de reviews

Vragen? Stel ze gerust.

Heb je een vraag of wil je meer weten over onze trainingen? Neem dan contact met ons op.

Esther Zeemeijer

Opleidingscoördinator