Logo Bouwend Nederland
  1. Home
  2. Vereniging
  3. Vakgroep vbr
  4. Over de vakgroep gecertificeerde betonreparatiebedrijven

Over de vakgroep gecertificeerde betonreparatiebedrijven (VBR)

De VBR komt op voor de belangen van haar leden en zet zich in voor maximale kwaliteit en permanente innovatie in de betonreparatiebranche. De leden van onze vakgroep bestaan uit gecertificeerde betonreparatiebedrijven, die garant staan voor een hecht partnerschap en meedenken met iedere klant.

Permanent streven naar het beste in betonreparatie

De meeste VBR-bedrijven zijn al decennialang actief op het gebied van betononderhoud en –reparatie. Ze ontwikkelen zich voortdurend om altijd de beste resultaten te kunnen leveren en hebben een scherp oog voor duurzaamheid. Klanten van VBR-leden zijn verzekerd een optimale prijs/kwaliteitsverhouding en heldere, op maat gesneden adviezen. Ieder VBR-bedrijf voldoet aan strenge kwaliteitseisen, is gecertificeerd volgens BRL 3201, werkt actief aan veiligheid en beschikt over het VCA**-certificaat.
Klik hier voor het vakgroepreglement van de VBR

Bevorderen van kennis, onderzoek en innovatie

Het delen en bevorderen van kennis staat centraal in de VBR. Als vakgroep zetten we ons in voor kwaliteitshandhaving en -verbetering en steunen en initiëren we innovatieve projecten. Onze kennis en expertise delen we online op deze website, via nieuwsbrieven en publicaties, en door het organiseren van lezingen en symposia.

Opleiding en scholing

VBR-bedrijven werken met goed opgeleid, gekwalificeerd personeel. Om een sterk personeelsaanbod te bevorderen, besteden we veel aandacht aan scholing en onderwijs. Zo is de VBR grondlegger van de Stichting Opleiding tot BetonreparatieSpecialist (OtBS) en zijn we dé gesprekspartner voor het ontwikkelen van betonreparatie-opleidingen. Ook dragen we bij aan de opleiding tot Betononderhoudskundige van de Betonvereniging, en organiseren we nascholingsbijeenkomsten voor betononderhoudskundigen en het middenkader van betonreparatiebedrijven.

Bouwend Nederland staat erachter

De VBR maakt sinds 1 januari 2024 deel uit van Bouwend Nederland, na een overgangsjaar in 2023. Dat biedt belangrijke voordelen, zoals het bundelen van kennis. Ook kan de brede bouwsector zo sneller kennis nemen van de meerwaarde van betonreparatiebedrijven als het gaat om renovatieprojecten. Verder kunnen we ons als vakgroep dankzij de ondersteuning van Bouwend Nederland nog sterker richten op onze focusgebieden: kennisontwikkeling, scholing en kwaliteit & veiligheid.

Word ook lid van de vakgroep VBR

Wil je ook lid worden van de vakgroep gecertificeerde betonreparatiebedrijven? Neem dan contact met ons op.