Logo Bouwend Nederland
  1. Home
  2. Word lid
  3. Lidmaatschapsvoorwaarden en contributie

Lidmaatschapsvoorwaarden en contributie

Ieder bedrijf dat actief is in de bouw en infra én gevestigd is in Nederland, is van harte welkom om als lid toe te treden tot Koninklijke Bouwend Nederland. Wel moet je aan een aantal basisvoorwaarden voldoen. Verder heft Bouwend Nederland contributie: een deel met een vast bedrag én een deel met een variabel tarief.

Voorwaarden voor lidmaatschap

Alle bedrijven die actief zijn in de sector bouw en/of sector infrastructuur én die gevestigd zijn in Nederland, kunnen lid worden van Bouwend Nederland als ze voldoen aan de volgende voorwaarden:

  • Inschrijving Handelsregister bij Kamer van Koophandel;
  • Stamnummer omzetbelasting;
  • Afdracht sociale premies en lasten (indien van toepassing);
  • Afdracht premies bedrijfstakeigen regelingen (indien van toepassing).

Contributie voor het lidmaatschap

De contributie voor het lidmaatschap van Bouwend Nederland bestaat uit een vast bedrag en een variabel tarief. Kies je hiernaast ook nog voor een extra lidmaatschap van een afdeling, infraplatform, Jong Bouwend Nederland of vakgroep? Dan is een extra contributie van toepassing, afhankelijk van welk extra lidmaatschap je afneemt.

Deel 1: Vast bedrag

Het vaste bedrag bedraagt € 580,- voor 2024. Dit is inclusief een bijdrage aan de afdeling van Bouwend Nederland in jouw werkgebied. Je kunt vrijwillig lid worden van deze afdeling.

Deel 2: Variabel tarief

Het variabele tarief bedraagt € 260,- per miljoen omzet. Dit gedeelte wordt geheven over de totale binnenlandse bouw- en infrastructurele omzet van je bedrijf en over de omzet die, op welke manier dan ook, in de groep met aan haar verbonden bedrijven wordt gegenereerd.

Extra lidmaatschap afdeling, infraplatform, JBN of vakgroep

Daarnaast kun je je aansluiten bij een afdeling, infraplatforms, Jong Bouwend Nederland en specialistische vakgroepen. De contributiehoogte van de afdelingen, platforms en vakgroepen wordt door henzelf vastgesteld.

Klik hier voor het contributiereglement van Bouwend Nederland.

Meld je vandaag nog aan!

Het lidmaatschap biedt je talloze voordelen. Profiteer ook net als 4.600 branchegenoten.