Hoe moet de techniekschool van de toekomst eruit zien?

dinsdag 19 januari 2021

Lydia de Wit

verenigingsmanager regio randstad noord
Puzzelstukjes samenbrengen

Technologie is niet meer weg te denken uit ons leven. Robotisering, de energietransitie, 'slimme' huizen; technologische innovaties volgen elkaar in steeds sneller tempo op. Dit vraagt om goed opgeleide en flexibele vakmensen die meebewegen met de razendsnelle ontwikkelingen in hun technische vakgebied.

Het beroepsonderwijs staat daarbij voor de grote uitdaging om technische vakmensen op te bereiden voor een continu veranderend werkveld, terwijl de sector kampt met grote tekorten aan zowel technici als techniekdocenten.

Eigen concept

Om deze uitdaging aan te gaan wordt er door vier Amsterdamse scholen, in samenwerking met mbo-instellingen, lerarenopleidingen en het technisch bedrijfsleven, gewerkt aan een nieuwe school voor de technische richtingen: de Tech School Amsterdam. De Tech School krijgt een eigen gebouw en een eigen onderwijsconcept om leerlingen zo goed mogelijk voor te bereiden op deze veranderende toekomst in de techniek.

Om deze Tech School vorm te kunnen geven en eventueel een voorbeeld te laten zijn voor nieuw te bouwen techscholen in het land, vragen wij om jouw input. Wil je meedenken over hoe de techniekschool van de toekomst er uit zou moeten zien als het gaat om het gebouw en hoe er opgeleid zou moeten worden? Mail Corné Muskens via onderstaand mailadres. Dat helpt ons enorm om tot de bouwstenen te komen waarmee we de Tech School verder vorm kunnen geven.

Alle gegevens worden geanonimiseerd verwerkt waardoor gegevens niet herleidbaar zullen zijn naar jou als persoon. Heb je nog vragen of opmerkingen dan kun je contact opnemen met Corné Muskens of kijk ook eens op de website van de Techcampus Amsterdam.