• Home
  • Actueel
  • Nieuws
  • Future Builders Day: 'Bouw digitaliseert maar industrialiseert nauwelijks'

Future Builders Day: 'Bouw digitaliseert maar industrialiseert nauwelijks'

woensdag 14 april 2021

Arjan Walinga

accountmanager bouw klein/beleidsadviseur ketensamenwerking
Afbeelding Future Builders Day: 'Bouw digitaliseert maar industrialiseert nauwelijks'

De bouw- en infrasector is erbij gebaat om te digitaliseren, maar hoe moet dat precies. Daarover vertelt Maurice van Sante, senior econoom bij het ING Economisch Bureau op Future Builders Day op 15 april.

Van Sante richt zich als econoom bouw op de ontwikkelingen in de bouw- en vastgoedsector. Daarbij kijkt hij met een speciale interesse naar het gebruik van nieuwe technologieën in de sector. Hoe kan technologie de bouw efficiënter maken? Hij deed eerder al onderzoek naar de kansen en risico's van industrialisatie in de bouw.

'Volop digitalisering, nauwelijks industrialisatie'

"De bouw wordt vaak afgeschilderd als een traditionele sector die wars is van innovatie, maar ik geloof daar helemaal niks van", aldus Van Sante. Dat de bouw achterbleef op innovatief vlak is juist, maar dat lag niet aan de bouwbedrijven. "Oude technologieën als massaproductie waren gewoonweg niet geschikt voor de bouwsector. Nieuwe technologieën zoals robotisering en digitalisering kunnen het aantal innovaties in de sector flink laten toenemen." Op Future Builders Day op 15 april zal Van Sante vertellen waarom volgens hem de bouw volop digitaliseert, maar nauwelijks industrialiseert.

Learn. Experience. Connect: Future Builders Day

Future Builders Day wordt een spetterend online evenement over digitalisering, circulariteit en technologische innovaties vanuit zes studio's. Op deze dag komen praktijk en onderwijs samen. In kennissessies door koplopers in de branche over bijvoorbeeld BIM, digitalisering, innovatie en duurzaamheid, tijdens het speeddaten en chatten op het digitale netwerkplein en via presentaties van de deelnemers van de Future Builders Challenge. Future Builders Day is op 15 april en duurt van 09.00 tot 16.15 uur. Via deze link kan je je aanmelden.