Na je mbo Infra opleiding gelijk aan de bak!

Afbeelding Na je mbo Infra opleiding gelijk aan de bak!
woensdag 17 januari 2024

Op 16 januari ondertekenden SPG Infra, Bouwend Nederland, Techniek College Rotterdam, Rotterdams Vakcollege De Hef, Het Zuiderpark College én NPRZ de verlenging van het convenant dat het Nationaal Programma Rotterdam Zuid en SPG Infra al zo’n tien jaar geleden startten. De verlenging is tot 2031 en hiermee verklaren zij samen op trekken voor een kansrijkere toekomst voor 50 jongeren van Rotterdam Zuid per jaar.

Jongeren die succesvol een van de zeven infra-gerelateerde mbo-opleidingen van het Techniek College Rotterdam afronden zijn namelijk zeker van een baan. Het mes snijdt aan twee kanten: door jongeren aan de start van hun opleiding een AanDeBak-garantie te bieden zijn zij verzekerd van werk met een goed salaris en heeft SPG Infra een ingang om de toestroom van professionals in grond-, water- en wegenbouw te vergroten. 

In januari komen bijna 1700 vmbo’ers naar de vijfde editie van het Gaan voor een baan evenement om kennis te maken 12 Rotterdamse werkgevers die mbo-studenten op Zuid jaarlijks 825 AanDeBak-garanties bieden. In Ahoy is een grote activiteitencarrousel met kansrijke sectoren zodat leerlingen uit klas 2, 3 en 4 bewuster hun profiel of vervolgopleiding kunnen kiezen. Zowel Bouw als Infra zijn aanwezig op het techniekplein. Dit is een van de voorbeelden waarbij de betrokken partijen van het convenant samenwerken om jongeren kennis te laten maken met de sector. 

Namens Bouwend Nederland waren Rinie Barendregt (bestuurslid Bouwend Rijnmond en Regio Randstad Zuid) en Lisa Jansen (adviseur Onderwijs en Arbeidsmarkt) aanwezig. 

Lisa Jansen adviseur onderwijs & arbeidsmarkt regio randstad-zuid

Tags

Instroom