Talent op weg naar Bouw en Techniek

Afbeelding Talent op weg naar Bouw en Techniek
maandag 12 februari 2024

Als partner in het programma Naar Bouw en Techniek in Zuid-Holland werken wij mee om nieuw talent naar de sector te begeleiden. In 2023 zijn er via Naar Bouw en Techniek ruim 100 nieuwe medewerkers ingestroomd en bijna 150 bedrijven geadviseerd over zij-instroom. Dit jaar zetten we dit mooie programma door en het biedt weer volop kansen voor zij-instromers en bedrijven. Zoals bijvoorbeeld voor Meseret en Ghaith, twee veelbelovende kandidaten met een achtergrond in onze sector. Via Naar Bouw en Techniek volgen zij een programma met taallessen en begeleiding naar de Nederlandse arbeidsmarkt. Op dit moment zijn zij op zoek naar een goede stageplek. Wij stellen Meseret en Ghaith graag aan je voor.

Kandidaten zij-instroom op zoek naar een stageplek

Meseret is een jonge dame van 30 jaar, woonachtig in Rotterdam. In 2021 is zij van Ethiopië naar Nederland gekomen en heeft zich gesetteld in Rotterdam. Meseret is op zoek naar een stage/meeloop periode op het gebied van infra/bouw en constructies. Zij heeft een Bachelor Civil Engineering en een Master Construction. In 2022 zijn haar diploma's gewaardeerd naar Nederlandse maatstaven door Nuffic. Haar Nederlandse taalbeheersing is B1 niveau en gaat snel vooruit. Haar Engelse taalbeheersing is goed. Meseret heeft werkervaring opgedaan in Ethiopië als inspecteur van onder andere bouw- en infraconstructies, kostencalculaties, testen van materialen en maken rapportages.

Ghaith (spreek je uit als Raiss) is een 30 jarige jonge man, woonachtig in Pijnacker. In 2022 jaar is hij van Syrië naar Nederland gekomen en heeft zich permanent gevestigd in Pijnacker. In 2016 heeft hij in Syrië zijn bachelor degree Civil Engineering behaald en in 2022 zijn master degree in Structural Engineering in Hongarije. Ghaith heeft in Syrië twee jaar werkervaring opgedaan als beginnend engineer. Hij heeft technische kennis van onder andere programma's als Autocad en Revit (Cadix cursus gedaan 2023). Hij staat open om te leren via stage of een meeloopperiode en wil allerlei werkzaamheden oppakken om een mooie start te maken op de Nederlandse arbeidsmarkt. Hij heeft veel interesse om uiteindelijk als technisch tekenaar/ontwerper/engineer aan de slag te gaan. Zijn Engelse taalbeheersing is goed in woord en geschrift. Zijn Nederlandse taalbeheersing is B1 niveau en in actieve ontwikkeling.

Kom in contact met onze loopbaanadviseur

Onze loopbaanadviseur Ilse van der Velde begeleidt de kandidaten en bedrijven bij het zij-instroomtraject Naar Bouw en Techniek. Om de bedrijven goed te informeren over de mogelijkheden, komt Ilse graag langs. Wil je meer weten over de mogelijkheden over zij-instroom? Of wil je kennismaken met de bovenstaande kandidaten? Neem dan contact op met Ilse via mail.

Lisa Jansen adviseur onderwijs & arbeidsmarkt regio randstad-zuid