Logo Bouwend Nederland
  1. Home
  2. Bouwvrouwen
  3. Charlotte wiersema

Charlotte Wiersema

Charlotte Wiersema is één van de bouwvrouwen uit de #bouwvrouwen campagne van Bouwend Nederland.

Charlotte heeft een ontzettend goede tip voor vrouwen: "stap in deze wereld!". Na haar afstuderen in HTS Bouwkunde in 1994 is ze meteen begonnen in de bouw en nooit meer weggegaan. Inmiddels is ze operationeel directeur bij Visie Bouw BV in Velsen-Noord.

"Toen ik op de middelbare school zat was er vanuit de overheid de campagne: 'Een slimme meid is op haar toekomst voorbereid'. Dat zette mij aan het denken om de techniek in te gaan. Mijn vader was hoofd technische dienst bij het lokale ziekenhuis." Ze ging vaak mee op zaterdag. "Ik kreeg het ook wel van huis uit mee en van mijn moeder om economisch zelfstandig te zijn." Het leukst vind ze het werken aan projecten. "Je ziet iets groeien. Je kan laten zien wat je hebt gemaakt. De combinatie van kantoor en op de bouwplaats maakt het afwisselend. Ik vind het interessant om mensen te laten werken in hun kracht."

Over de bouw en infra is ze helder: "het is niet vrouwonvriendelijk zoals weleens wordt gedacht. Blijf jezelf en vertrouw op je kennis en kunde. Dan kun je veel bereiken. Er is nog genoeg te bouwen en te ontwikkelen. Daar kunnen we iedereen bij gebruiken."

 

Terug naar de Bouwvrouwen pagina