Logo Bouwend Nederland
  1. Home
  2. Bouwvrouwen
  3. Corina boerman

Corina Boerman

Corina Boerman is één van de bouwvrouwen uit de #bouwvrouwen campagne van Bouwend Nederland.

Toen er 'bouwkunde' uit een beroepskeuzetest kwam, was dat voor de goedlachse Corina Boerman (Technisch Projectcoördinator) een schot in de roos. Ze vond techniek en timmeren altijd al leuk, maar het lag als vrouw niet voor de hand om die richting te kiezen, laat ze weten. Inmiddels werkt ze bijna veertien jaar in de bouw waarvan de laatste drie jaar bij Gebroeders Blokland.

Voor de beroepskeuzetest wist ze niet wat ze wilde doen. Ze deed uiteindelijk MBO Bouwkunde, gevolgd door een duale opleiding HBO Bouwtechnische Bedrijfskunde. "Het leukst vind ik om optimale oplossingen te zoeken voor technische problemen en om het proces zo vloeiend mogelijk te laten verlopen. Het meest trost ben ik dat ik als uitvoerder mee heb mogen werken aan Nieuwbouw Erasmus MC."

Corina raadt vrouwen aan om zichzelf te blijven. "Vrouwen hebben andere kwaliteiten en brengen een andere dynamiek in het team wat het resultaat ten goede komt." Tegen aspirant-bouwvrouwen zou ze willen zeggen: "kom eens kennismaken met de bouw. De bouwwereld is echt leuker voor vrouwen dan het misschien lijkt".

 

Terug naar de Bouwvrouwen pagina