Logo Bouwend Nederland
  1. Home
  2. Bouwvrouwen
  3. Janniek pool

Janniek Pool

Janniek Pool is één van de bouwvrouwen uit de #bouwvrouwen campagne van Bouwend Nederland.

Met de leeftijd negentien jaar heeft Janniek Pool een mooie toekomst in onze sector in het vooruitzicht. Ze loopt stage, bij Koninklijke Sjouke Dijkstra als grondwerker/assistent uitvoerder, als onderdeel van haar laatste jaar van de opleiding middenkaderfunctionaris niveau 4. "Elk jaar word ik weer gelukkiger van mijn keuze."

Onze sector is voor Janniek niet onbekend. "Mijn vader zit in deze wereld en zo kwam ik ermee in aanraking. Tijdens de eerste stage wist ik dat ik goed zat. Dat is vier jaar geleden. In de zomers heb ik altijd in de infra gewerkt." Stiekem vindt ze de grote machines het leukst. "Het leuke aan het werk is dat je aan het eind van de dag echt ziet wat je hebt gedaan, dat je verschil ziet wat je hebt gemaakt. Het project waar ik het meest trots op is de Ring Zuid in Groningen. Daar heb ik echt met geweldige mensen gewerkt en veel gave dingen gezien.

Haar advies voor leeftijdgenoten? "Als het je gaaf lijkt, gewoon doen! Het klinkt misschien simpel, maar is wel zo. Het is supergaaf werk en je leert er superveel van. Tot nu toe heb ik alleen maar geweldige mensen ontmoet en ga ik elke dag met plezier naar mijn werk."

 

Terug naar de Bouwvrouwen pagina