Logo Bouwend Nederland
  1. Home
  2. Bouwvrouwen
  3. Madelein siderius

Madelein Siderius

Madelein Siderius is één van de bouwvrouwen uit de #bouwvrouwen campagne van Bouwend Nederland.

Hoofd werkvoorbereider Madelein Siderius (41) staat in het hart van de bouwwereld. Ze vond, via de luchtvaartlogistiek, de weg naar de grond- weg- en waterbouw. Haar achttien jaar ervaring in onze sector brengt haar veel bij Van Oord Grondstoffen. "De reis bracht me door elke fase van de bouw, van calculatie/werkvoorbereiding tot uitvoering. Ik heb mijn stempel gedrukt met vastberadenheid, enthousiasme en deskundigheid."

Ze voelde dat de infra haar plek was toen ze haar KOB-aannemersdiploma haalde. "Ik verfijnde mijn vaardigheden aan de HAN." Haar hoogtepunten? "Die zijn erg breed. Van meedraaien op het historische project op de Afsluitdijk tot het aanleggen van woonwijken. Van voorbelastingen tot aan het realiseren van provinciale wegen en de zandverkoop van de Groene Boog. Er zijn diverse projecten die me uitdaagden en inspireerden. Ik heb projecten van A tot Z zien opbouwen en begeleid. Hier haal ik veel voldoening uit."

Madelein noemt zich een 'voorbeeld bouwvrouw' die graag kennis en ervaring deelt. Ze moedigt iedereen aan de uitdagingen van de bouw aan te gaan en vertelt dat het verrassend leuk kan zijn. "Ik sta mijn mannetje met mijn voeten in de klei en visie hoog in de lucht. In de bouw maak je het."

 

Terug naar de Bouwvrouwen pagina