Logo Bouwend Nederland
  1. Home
  2. Bouwvrouwen
  3. Marjan van lagen

Marjan van Lagen

Marjan van Lagen is één van de bouwvrouwen uit de #bouwvrouwen campagne van Bouwend Nederland.

Sinds 1996 is Marjan van Lagen, samen met haar man Johan, eigenaar van metselbedrijf VANLAGEN Metselwerken. "Ik kom van origine uit de zorg, maar Johan is een hele goede leermeester. Ik heb mijn kennis verrijkt door scholing en cursussen op het gebied van LSA, ondernemerschap en management." Marjan heeft intensief meegewerkt aan de digitalisering van de lesstof voor metselaars en ook heeft ze haar theorie 'doorlopen'.

"Het leukste aan mijn werk is de afwisseling. Eigenlijk doe ik alles: op kantoor, maar ook draag ik mijn steentje bij op de bouwplaats. Alles, behalve daadwerkelijk aan de draad metselen." Ze vindt het leuk om bouwbezoeken van basisscholen en VMBO te begeleiden. "Samen met onze (leerling)collega's proberen we daar elke keer weer een feestje van te maken." Marjan krijgt weleens de vraag wanneer ze stopt als vrouw op de bouwplaats. "Als ik oma word, had ik me voorgenomen, dan werk ik niet meer mee. Helaas, dat is mislukt. Soms is het gewoon te leuk!"

Waar is ze trots op? "Als we het beste uit onze (leerling)metselaars hebben gehaald, maar ook op onze (vaak langlopende) relaties met onze opdrachtgevers en de prestaties en flexibiliteit van onze jongens. "Ik vind het geweldig dat er meerdere dames zijn die een eigen bouwbedrijf leiden. Dat geeft een klik. Komend schooljaar hopen wij onze eerste vrouwelijke metselaar te kunnen gaan opleiden."

 

Terug naar de Bouwvrouwen pagina