Logo Bouwend Nederland
  1. Home
  2. Dag van de bouw
  3. Onderwijsdag van de bouw

Onderwijsdag van de Bouw

Op vrijdag 7 juni 2024, de dag voor de landelijke Dag van de bouw, hebben duizenden leerlingen door heel het land op verschillende manieren kennis gemaakt met de bouw en infra. Van Breda tot Eelde, van het Binnenhof naar Zwolle. En van Hoofddorp naar Ede. In heel het land zijn bouwplaatsen opengesteld en mochten leerlingen zelf aan de slag. De nieuwe datum voor de Onderwijsdag van de Bouw is bekend. Noteer alvast 20 juni 2025.

Terugblik Onderwijsdag van de Bouw 2024

Op vrijdag 7 juni 2024, de dag voorafgaand aan de Dag van de Bouw, faciliteerde Bouwend Nederland voor het derde jaar de 'Onderwijsdag van de Bouw'. Op deze dag konden kinderen op verschillende manieren kennismaken met de bouw en infra.

  • Projecten die meedoen aan de Dag van de Bouw en de mogelijkheid hebben om het werk ook op vrijdag open te stellen, kunnen basisschoolkinderen ontvangen op de bouwplaats. Je organiseert deze dag zelf. Uiteraard zorgen wij voor tips en ideeën om de kinderen op de bouwplaats veilig rond te leiden, te informeren en bijvoorbeeld handige voorbeeldmails om zelf met een school uit je eigen netwerk in contact te komen.
  • Ook een bezoek aan het kantoor van een bouwbedrijf kan interessant zijn.
  • Daarnaast helpen wij bouw- en infrabedrijven met materialen waarmee zij op deze dag op school een verhaal over de sector kunnen vertellen en met de kinderen aan de slag kunnen gaan. Natuurlijk kan dit ook op een andere dag voorafgaand aan de Dag van de Bouw. Hier vind je de toolkit.

Materiaal voor de basisschool

Het hele jaar bouwers van de toekomst kennis laten maken met onze mooie sector? Dat kan nu materiaal speciaal voor de basisschool. Bouw- en infrabedrijven krijgen het hele jaar door de vraag om iets over hun werk te komen vertellen op een basisschool. Of zij zijn aan het werk aan (of vlakbij) een school en willen zelf laten zien wat er allemaal bij de bouw en infra komt kijken.

Dit materiaal maakt het vanaf nu mogelijk, leuk én gemakkelijk om basisschoolleerlingen mee te nemen in ons mooie werk. Het materiaal is gratis. De materialen kunnen gebruikt worden voor een presentatie in de klas, maar ook wanneer kinderen op bezoek komen op de bouwplaats of op kantoor. Alles is beschikbaar in ‘hapklare brokjes’, makkelijk te downloaden (zoals kleurplaten en woordzoekers), gemaakt op het niveau van de kinderen én met ruimte voor het eigen verhaal en logo van het bedrijf.

Leden kunnen tegen kostprijs speelgoed helmpjes- en hesjes (groep 1,2 en 3) en kwartetten (vanaf groep 4) bestellen via het bestelformulier.

De bouw maakt het op school

Hoe leg je kinderen op de basisschool uit wat voor werk je doet? Met het materiaal van de bouw maakt het op school helpen we je. Kijk snel hoe iedere bouwer kinderen enthousiast kan maken voor de bouw en infra.

Op de hoogte blijven van de Onderwijsdag van de Bouw 2025?

Meld je hier aan op de mailinglijst voor meer informatie over Onderwijsdag van de Bouw 2025.