Logo Bouwend Nederland
  1. Home
  2. Dag van de bouw
  3. Onderwijsdag van de bouw
  4. Toolkit onderwijsdag van de bouw

Toolkit onderwijsdag van de bouw

Iedere dag 'Onderwijsdag van de bouw' met materiaal 'De bouw maakt het op school'

Toolkit

Bouw- en infrabedrijven krijgen het hele jaar door de vraag om iets over hun werk te komen vertellen op een basisschool. Of zij zijn aan het werk aan (of vlakbij) een school en willen zelf laten zien wat er allemaal bij de bouw en infra komt kijken. De toolkit is speciaal voor de Dag van de bouw ontwikkeld. Het materiaal 'De bouw maakt het op school' voor het hele jaar.

Materiaal 'De bouw maakt het op school'

Via deze link ga je naar de website van de 'De bouw maakt het op school'. Daar vind je het gratis materiaal en kun je kwartetten en speelgoedhelmpjes en hesjes tegen kostprijs bestellen.

Het materiaal maakt het mogelijk, leuk en gemakkelijk om op de basisschool iets te vertellen over de bouw en infra. In ‘hapklare brokjes’, op het niveau van de kinderen, gratis te downloaden én met het eigen bedrijfslogo.

Voor iedere leeftijdsgroep is er:

  • Een presentatie en video (voor op het digibord) waarmee we kinderen kennis laten maken met de bouw en infra. Voor de jongste kinderen is er een liedje.
  • Een stripverhaal (via digibord) waarmee kinderen zien wat er allemaal komt kijken bij de bouw van een nieuwe school. Ook de infra is hier uiteraard goed zichtbaar. Een nieuwe school? De bouw maakt het.
  • Spelletjes (‘Wat hoort er bij de bouw?’, ‘De bouw maakt het Quiz’ en ‘Testje: Wat hoort bij jou in de bouw?’)
  • Kleinigheidje voor in de klas of mee naar huis (kleurplaat, woordzoeker)

Bestellen: kwartet, bouwhelmpjes en bouwhesjes

Om ervoor te zorgen dat het gesprek over de bouw en infra ook aan de keukentafel verder gaat komt er een speciaal ‘De bouw maakt het kwartet’ voor kinderen van groep 4 t/m 8. Voor de jongste kinderen is er speelgoed bouwhelm en hesje worden besteld. Deze zijn te bestellen tegen kostprijs.