Logo Bouwend Nederland
  1. Home
  2. Kennis
  3. Arbeidsomstandigheden
  4. Toolboxen volandis

Toolboxen Volandis

De Arbowet vraagt van werkgevers dat zij werknemers complete en juiste voorlichting geven over hun rechten en plichten op de werkvloer. En in het kader van VCA** moet een bedrijf jaarlijks minstens tien toolboxmeetings houden. Volandis maakt het makkelijk met gratis kant-en-klare toolboxen over verschillende onderwerpen.

Toolboxen

Je toolboxmeeting wordt nóg interessanter als je in de powerpointpresentatie foto's uit jouw eigen bedrijf toevoegt. Op die manier zijn de situaties voor je werknemers direct herkenbaar. Je kunt ook helemaal een onderwerp uit de eigen praktijk behandelen.

Bijvoorbeeld:

  • Laat medewerkers zelf foto's maken van situaties op het gebied van gezond en veilig werken die ze opvallend vinden of waar ze vragen over hebben. Besteed daar een toolboxmeeting aan.
  • Bekijk welke onderwerpen er in de Risico-Inventarisatie en Evaluatie (RI&E) staan en besteed hier aandacht aan. De taakrisicoanalyses, LMRA of VGM voorlichting uit de VCA kunnen ook goede input vormen.
  • Bekijk in het V&G-plan wat er de komende periode speelt op het gebied van veiligheid.

Meer dan 20 onderwerpen

Over meer dan twintig onderwerpen zijn toolboxen gemaakt met onder andere een presentatie, informatie voor leidinggevenden en een hand-out voor medewerkers. De beschikbare onderwerpen zijn zeer divers: van werkstress tot gevaarlijke stoffen, hijsbanden en rondstroppen en natuurlijk veilig werken op hoogte en werken met ladders en trappen.

Bekijk ook

RI&E

Heb je medewerkers in dienst? Dan ben je verantwoordelijk voor een Risico-Inventarisatie en -Evaluatie (RI&E).

Arbeidsomstandigheden

Zo zorg je voor de ideale arbeidsomstandigheden!