Logo Bouwend Nederland
  1. Home
  2. Kennis
  3. De bouw maakt het slim
  4. Ct deboer en de kunst van het monitoren

CT deBoer en de kunst van het monitoren

Welkom bij De bouw maakt het SLIM! In deze serie laten we slimme oplossingen van ondernemers zien. Civiele technieken deBoer ontwikkelt een monitoringssystemen met sensoren om beter inzicht te krijgen in de status van kunstwerken. De kunst is om deze data te vertalen naar logische gegevens waarop je besluiten kan nemen. Dat is waar ze nu opdrachtgevers mee helpen.

Data Informatie Systeem Kunstwerken

Rijkswaterstaat verzamelt actuele inspectie- en onderhoudsgegevens in het Data Informatie Systeem Kunstwerken (DISK). Aan de hand van deze gegevens kunnen ze voor langere termijn onderhoudsplannen maken en deze, als dat nodig is, tussentijds bijstellen.

 

Meer over het Data Informatie Systeem Kunstwerken

Inspectie met drones

Voor de inspecties van bruggen, sluizen, gebieden en gebouwen zijn drones uitermate geschikt. Dankzij verschillende sensoren op een drone kan je een object erg nauwkeurig in kaart brengen. Na het uitvoeren van een aantal pilotprojecten heeft RWS een handreiking opgesteld. Die helpt bij het beantwoorden van de vraag of het interessant is om de inspectie van een bouwwerk met een drone uit te voeren.

 

Meer over de inzet van drones door marktpartijen

Digitaal Stelsel Gebouwde Omgeving

In het programma DSGO wordt het digitaal stelsel voor de gebouwde omgeving ontwikkeld. Hiermee kunnen ketenpartners eenvoudig en veilig data uitwisselen. Het stelsel is naar verwachting begin 2024 klaar om te gebruiken. Tot die tijd worden er verschillende zogenoemde adoptieprojecten uitgevoerd. Zo wordt samen met Rijkswaterstaat en TNO voor de Moerdijkbrug uitgezocht welke data je nodig hebt en hoe je die het beste kan uitwisselen.

 

Meer over DigiGO of neem contact op met projectmanager Hans Hilbrands

Digitale oplossing voor real-time monitoring

Fischer heeft een instrument ontwikkeld om de toestand van bevestigingen in of op constructies te bewaken. Met dat instrument kan je de voorspankracht van boutverbindingen controleren. Het uitlezen kan met een standaard smartphone.  Meer over deze projectinnovatie van Fischer

Dossier digitalisering Bouwend Nederland

Bouwend Nederland helpt leden om digitale ontwikkelingen te benutten. De Digiscan Bouw maakt je bewust van waar je staat op dit vlak. Er is een software-overzicht om je te helpen bij het maken van keuzes hieromtrent. De brochure Juridische bescherming van data informeert je over de basisbeginselen van data en intellectueel eigendom in de bouw- en infrasector.

 

Meer over digitalisering op de website van Bouwend Nederland

Tip voor andere ondernemers

Anton van Vliet: “Zie wat iedereen ziet, en doe wat niemand doet.”

Over Civiele technieken deBoer

Met 40 bevlogen medewerkers realiseert Civiele technieken deBoer zeer uitdagende projecten in de bruggenrenovatie- en verplaatsingstechniek. Of het nu gaat om omgevingsfactoren, planning en fasering, hinderbeperking of gewoon slimmer bouwen, deBoer blijft altijd op zoek naar nieuwe methoden. Het bedrijf heeft opdrachtgevers in heel West-Europa en loopt nooit weg voor een uitdaging. Een recent hoogstaand staaltje uitvoeringstechniek is de nieuwe Zalmhaventoren in Rotterdam, waar een zelf klimmende hijsloods alle materialen naar boven hees.

 

Meer over Civiele technieken deBoer

Vragen? Neem gerust contact op!

Onze specialisten staan voor je klaar. Bel 06-22475672 of stuur een bericht via de onderstaande button. Je kan ook contact opnemen met de medewerkers van Bouwend Nederland in jouw regio.

Bekijk ook

De bouw maakt het SLIM

Bekijk alle inspirerende voorbeelden uit de SLIM campagne.