Logo Bouwend Nederland
  1. Home
  2. Kennis
  3. De bouw maakt het slim
  4. Datagedreven onderhoud van utiliteitsbouw

Datagedreven onderhoud van utiliteitsbouw

Gebouwen die slim omgaan met energie en waar het prettig werken, leren en verblijven is, staan volop in de belangstelling. Gebouwbeheer speelt daar een grote rol in. Door het datagedreven aansturen van onderhoud verbetert het leefklimaat en kan je kosten besparen. BINX Smartility is er volop mee bezig. Je hoort er alles over in deze nieuwe aflevering van De bouw maakt het SLIM.

Hackathon om je visie aan te scherpen

BINX Smartility is ontstaan vanuit de visie van de oprichters, maar deze visie in de praktijk brengen ging niet vanzelf. Daarom besloten ze om een 24uurs hackathon te houden. Een hackathon is een intensieve bijeenkomst waarin diverse disciplines samenwerken om het beste idee te ontwikkelen en te presenteren. Op drie momenten was er een jurybeoordeling om het meest kansrijke marktconcept te kiezen. Deze jury bestond uit mensen van bestaande klanten en aandeelhouders. BINX Smartility heeft de organisatie van de hackathon samen met Creatieve Koppen georganiseerd.

BespaarGarant

Ben je als bouwbedrijf ook bezig met het verduurzamen en/of onderhouden van utiliteitsgebouwen? Dan is BespaarGarant mogelijk interessant voor jou!
BespaarGarant is een methode om gebouwen te verduurzamen met een technische prestatiegarantie én financiering uit lagere energiekosten. Je kan je melden om je eigen bedrijfspand te verduurzamen én deze methode gebruiken in je acquisitie. Bouwend Nederland is een van de initiatiefnemers. Lees het artikel op onze website of ga direct naar de website van BespaarGarant.

Pilot AI in de bouw

Artificial Intelligence (AI) speelt een steeds grotere rol in de ontwikkeling van digitaal werken. Om een paar voorbeelden te noemen: AI techniek neemt besluiten in de ontwerpfase én in de voorbereiding van een bouwwerk. Ook neemt AI in bijvoorbeeld een tunnel besluiten om bepaalde veiligheidssystemen in te stellen op basis van digitaal waargenomen verkeersbeelden. En AI stuurt de klimaatinstallaties van een gebouw op basis van gedrag van mensen.

Hoewel veel AI toepassingen al technisch volwassen zijn, blijft adoptie in de bouwsector nog achter. Terwijl de voordelen en marktkansen groot kunnen zijn. Daarom gaan we trends en relevante praktijkvoorbeelden voor je op een rij zetten én onderzoeken welke factoren adoptie van AI in de bouw- en infra versnellen of juist remmen. Deze uitkomsten vertalen we vervolgens naar praktische tools en diensten voor jou. We verwachten je tweede kwartaal 2024 te informeren over de eerste uitkomsten.

Praktische tools om te digitaliseren

Dit jaar staan er weer veel mooie projecten rondom (veilig) digitaal werken op de planning bij Bouwend Nederland. Praktische tools waarmee je vandaag aan de slag kan en morgen al profijt van hebt. Ga snel naar onze website voor het overzicht.

Tip voor andere ondernemers

Leonie Meuwszen: "Pak kansen die je krijgt, of creëer ze zelf! Hier, in onze diverse regio's, omarmen we een mentaliteit van 'anpakken', waarin briljante ideeën tot bloei komen door simpelweg in actie te komen. Dat betekent beslissingen nemen, knopen doorhakken en het pad naar succes bewandelen. Laten we eerlijk zijn, we zijn niet bang om onze lessen te delen. Transparantie en openheid blijven de sleutel tot onze groei. Dus, waar wacht je nog op?"

Over BINX Smartility

BINX Smartility is een integraal bouw- en installatiebedrijf, gespecialiseerd in UAV-gc gericht op utiliteitsbouw. De projecten van BINX liggen vooral in de domeinen transformatie, zorg, onderwijs en restauratie. BINX ontwerpt, bouwt én kan het onderhoud verzorgen. Ze werken datagedreven. Samen slimme (technische) oplossingen creëren is dan ook wat de 139 medewerkers drijft. BINX Smartility heeft vestigingen in Groenlo, Rotterdam en Horst.

Vragen? Neem gerust contact op!

Onze specialisten staan voor je klaar. Bel 06-22475672 of stuur een bericht via de onderstaande button. Je kan ook contact opnemen met de medewerkers van Bouwend Nederland in jouw regio.

Bekijk ook

De bouw maakt het SLIM

Bekijk alle inspirerende voorbeelden uit de SLIM campagne.