Logo Bouwend Nederland
  1. Home
  2. Kennis
  3. De bouw maakt het slim
  4. Duinmaijer zit er warm bij door eigen houtafval

Duinmaijer zit er warm bij door eigen houtafval

Welkom bij De Bouw Maakt het Slim! In deze serie laten we slimme oplossingen van ondernemers zien. Duinmaijer heeft iets slims bedacht om zijn bedrijfspand te verduurzamen. Het bedrijf betaalde in 2016 zo’n € 1.000 per maand aan gas. Met de inzet van een biomassaketel op houtbriketten, geperst uit overgebleven houtmot, is de gasrekening nu nul. Tel uit je winst, zeker bij de huidige gasprijzen.

Investeringssubsidie Duurzame Energie

Verduurzaam je productieproces of gebouw met de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor zakelijke gebruikers. Dat kan met een (hybride) warmtepomp en een zonneboiler. In 2017 kreeg Duinmaijer €7.000 subsidie vanuit deze regeling. Het is op dit moment niet meer mogelijk om subsidie te krijgen voor biomassaketels, maar onder voorwaarden wel voor een (hybride) warmtepomp of een zonneboiler.

Meer over de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing voor zakelijke gebruikers.

Energie-investeringsaftrek (EIA) voor ondernemers

Heb je een bedrijf dat investeert in een bedrijfsmiddel dat zorgt voor minder CO2-uitstoot? Energiezuinig is? Of duurzame energie toepast? Maak dan gebruik van de regeling Energie-investeringsaftrek (EIA). Je kan dan 45,5% van de investeringskosten aftrekken van de winst. Dit verlaagt de fiscale winst.

Meer over de energie-investeringsaftrek (EIA) voor ondernemers.

Leverancier biomassaketel

De biomassaketel van Duinmaijer is van Oostenrijkse makelij en gekocht via Maconaf in Friesland. Meconaf is gespecialiseerd in afzuiging en filtering van verschillende industriële productieprocessen. Hun industriële afzuiginstallaties en filterunits zijn specifiek ontworpen voor de agrarische sector, de houtindustrie en metaalindustrie.

Meer over afzuiginstallaties en filterunits van Meconaf.

Tip voor andere ondernemers

Frank Duinmaijer: “Vraag de leverancier vooral om referenties, zodat je ervaringen van collega-ondernemers hoort. Zo hebben wij ons ook bij andere ondernemers georiënteerd om bijvoorbeeld de beste opstelplaats te kiezen.” 

Over Duinmaijer

Aannemersbedrijf M. Duinmaijer is een familiebedrijf in De Rijp, Noord-Holland. Het bedrijf bestaat sinds 1952, op dit moment staan de neven Arjan, Frank en Martijn Duinmaijer aan het roer. Vakbekwame timmerlieden maken houten kozijnen, deuren, geprofileerde delen en lijstwerk.

Meer over Aannemersbedrijf Duinmaijer

Vragen? Neem gerust contact op!

Onze specialisten staan voor je klaar. Bel 06-22475672 of stuur een bericht via de onderstaande button. Je kan ook contact opnemen met de medewerkers van Bouwend Nederland in jouw regio.

Bekijk ook

De bouw maakt het SLIM

Bekijk alle inspirerende voorbeelden uit de SLIM campagne.