Logo Bouwend Nederland
  1. Home
  2. Kennis
  3. De bouw maakt het slim
  4. Woninginspecties op hoogte met spotr zo doet logchies dat

Woninginspecties op hoogte met Spotr: zo doet Logchies dat

Welkom bij De bouw maakt het SLIM! In deze serie laten we slimme oplossingen van ondernemers zien. Logchies is een van de vaste partners van woningcorporatie de Alliantie voor gevel- en interieuronderhoud. Samen besloten ze in zee te gaan met startup Spotr. Spotr gebruikt artificial intelligence (AI) om de staat van een gebouw te meten en te visualiseren. Zo krijg je snel een heel compleet beeld en hoef je minder inspecties op locatie te doen.

Spotr.ai

Spotr brengt vastgoed in kaart met onder andere foto's van satellieten, vliegtuigen, drones en auto's. Alle data en beelden worden verzameld op één plek, zodat de opdrachtgever en eventuele co-makers altijd beschikken over dezelfde actuele gegevens. Hoe ziet het complex eruit, hoe staat het erbij, wat is de kwaliteit, wat is de onderhoudsbehoefte? Welke woningen hebben een schilderbeurt nodig? Waar liggen te veel bladeren in de goot? De inzet van Spotr is geen volledige vervanging van inspecties op locatie; je kan hierdoor wel veel beter prioriteren.

 

Meer weten of Spotr uitproberen? Een demo aanvragen kan via de website van Spotr.

Resultaatgericht Samenwerken (RGS)

Steeds meer woningcorporaties en andere vastgoedpartijen werken strategisch samen volgens de RGS-methode. Logchies werkt al jaren duurzaam en resultaatgericht samen met haar opdrachtgevers volgens de RGS methodiek en is gecertificeerd met het VGO-keurmerk.
RGS is een vorm van ketensamenwerking, waarbij:

  • De opdrachtgever en de opdrachtnemer resultaatgerichte prestatie afspraken maken voor de termijn van de samenwerking.
  • De opdrachtnemer adviseert over de mogelijke scenario's en werkzaamheden die nodig zijn om deze resultaten te bereiken.
  • Na de uitvoering is de opdrachtnemer gedurende meerdere jaren verantwoordelijk voor de overeengekomen prestaties en toont met metingen aan dat deze zijn gerealiseerd.
  • De ervaring en kennis die de opdrachtnemer en de opdrachtgever verkrijgen, gebruiken ze weer in de volgende onderhoudscyclus. Zo zijn ze samen in staat om continu te verbeteren.

 

Op deze manier ontstaat een keten van experts die elkaar uitdaagt, samen innoveert en het onderhouden van en investeren in vastgoed een stap verder brengt. Meer weten? Lees dan verder in onze nieuwe brochure voor opdrachtnemers.

Digitaal werken, kennis en inspiratie opdoen

Digitaal werken binnen je eigen organisatie en digitaal samenwerken met andere partijen in de bouwketen, wordt steeds belangrijker. Ook de inwerkingtreding van de Wkb per 1 januari 2024 stelt eisen aan de IT-inrichting. Bouwend Nederland helpt je graag op weg. Je vindt alle informatie en tools via de speciale themapagina's Digitalisering.

Ook organiseren we in meerdere regio’s contactgroepen digitalisering. Zo’n contactgroep biedt een vertrouwde omgeving om te sparren met collega-bouwbedrijven. Interesse? Zoek dan gerust contact met de verenigingsmanager van jouw regio.

Samen Digitaal Veilig geeft je meer inzicht in veiligheidsrisico's en hoe deze te voorkomen. Medewerkers worden getraind via korte opleidingsvideo's en vragen. Via een automatische uitvraag zie je of je IT-leverancier de zaken goed heeft geregeld. Wees alert en ga aan de slag.

Tip voor andere ondernemers

Paulina Logchies: "Bij het verkennen en testen van nieuwe producten, initiatieven en innovaties is vastberadenheid de sleutel. Verander onmogelijkheden in kansen en concentreer je op wat haalbaar is. Zoek de enthousiastelingen, adresseer, herken obstakels tijdens de uitvoering en bouw aan een groter draagvlak".

Over Logchies

Logchies renovatie en onderhoud is resultaatgericht vastgoedadviseur met het VGO-keurmerk en dé verduurzamingspartner voor woningcorporaties en institutionele beleggers in de regio Noord-Holland. De ruim 250 medewerkers werken vanuit het RGS-proces aan uitdagende onderhouds- en verduurzamingsprojecten. Logchies werkt, met name vanuit co-making, resultaatgericht samen met alle betrokken partijen in de keten vanuit een continu verbeterproces om de gezamenlijke doelstellingen te behalen.

Vragen? Neem gerust contact op!

Onze specialisten staan voor je klaar. Bel 06-22475672 of stuur een bericht via de onderstaande button. Je kan ook contact opnemen met de medewerkers van Bouwend Nederland in jouw regio.

Bekijk ook

De bouw maakt het SLIM

Bekijk alle inspirerende voorbeelden uit de SLIM campagne.