Logo Bouwend Nederland
  1. Home
  2. Kennis
  3. Diversiteit en inclusie
  4. Checklist met vrouwen bereik je meer

Checklist met vrouwen bereik je meer!

Vrouwen zijn onmisbaar binnen de bouw en infra. Maar heb jij al vrouwen in dienst? Uit onderzoek weten we dat met een divers personeelsbestand beter presteren en toekomstbestendig zijn. Maar hoe vindt en bindt je nu vrouwen aan je bedrijf? Daar heb je een andere aanpak voor nodig en deze checklist gaat je helpen. Zorg dat jouw organisatie meer bereikt met vrouwen. Ga van start met deze checklist.

Vrouwen aantrekken en behouden in je organisatie

Voor organisaties die willen starten met het aantrekken en behouden van vrouwen in de organisatie, presenteren de Partners van het Aanvalsplan Techniek een checklist “Met vrouwen bereik je meer!”. Deze checklist is heel praktisch over wat er nodig is in de basisbehoeften op de werkvloer, welke eerste stappen gezet kunnen worden om in de werving en selectie meer vrouwen aan te spreken en wat helpt om vrouwen ook te behouden in de organisatie.

Inhoud checklist 'Met Vrouwen Bereik Je Meer' - ism Techniek Inclusief

Hieronder vind je een aantal downloads voor de checklist.

Je bedrijf sterker met vrouwen 

Maak ook werk van vrouwen in jouw bedrijf. Onderzoeken wijzen uit dat hierdoor je onder andere je klantgerichtheid verbetert, je dienstverlening verbreedt, sneller innoveert, verzuim verlaagt en gewoon beter en sneller werk levert. Met vrouwen in je bedrijf sta je sterker.

De checklist is gemaakt door Techniek Inclusief, een initiatief van de Industriecoalitie: Techniek Nederland, Bouwend Nederland, Koninklijke Metaalunie, WENB, BOVAG en FME. Deze activiteit komt voort uit het Aanvalsplan Arbeidsmarkttekorten Techniek, Bouw en Energie, waarin diversiteit en inclusie een belangrijke pijler zijn.

Jaap van de Burgt
Beleidsadviseur arbeidsmarkt & sociale zaken
E-mailadres

Bekijk ook

Charter Diversiteit

Het Charter Diversiteit is gericht op het bevorderen van diversiteit en inclusie op de werkvloer.