Logo Bouwend Nederland
 1. Home
 2. Lidmaatschap
 3. Financiele ledenvoordelen
 4. Personeel en organisatie
 5. Step verzuimpreventie

STEP

Realiseren van verbeterde inzetbaarheid

 • Minder verzuimgevallen en minder verzuimduur
 • 10% korting op alle STEP-diensten
 • Preventie van recidieven

Reduceren van verzuim door het verminderen van fysieke belasting

De fysieke belasting moet omlaag. Preventie van onnodige fysieke belasting moet gerealiseerd worden. Om de simpele reden dat anders het verzuim stijgt en de productiviteit daalt. Niet alleen actie ondernemen als een medewerker uitvalt (reactief) maar voorkom met een proactieve preventieve aanpak fysieke klachten.

 

Naast de RI&E is het belangrijk om een goed beeld te krijgen van de mogelijkheden door bijvoorbeeld het werk op fysieke knelpunten wat anders te organiseren, te zorgen dat de beschikbare hulpmiddelen veilig gebruikt worden en dat mensen zelf minder fysiek belastend met hun lichaam om leren gaan.

 

STEP Nederland kan jou helpen met het verkrijgen van een goed inzicht in de mate van fysieke belasting, maatregelen voorstellen die de belasting verlagen op volgorde van effectiviteit en kosten. Dat verlaagt en voorkomt verzuim.

 

Op een rijtje

 • STEP-onderzoek, in beeld brengen van fysieke knelpunten waarbij alle facetten van ergonomie worden meegenomen. Je krijgt een duidelijk beeld van de belastingafname en het rendement.
 • Trainingen ter vermindering van fysieke belasting, voorkoming van klachten, vooral op de werkvloer.
 • Individuele interventie bij (dreigend) verzuim. Indien er alsnog uitval is de medewerker vaardigheden aanleren en praktische handvatten geven zodat werkhervatting in het eigen werk veilig en verantwoord en in de regel snel mogelijk is.

 

We ondersteunen ook bij het zoeken naar oplossingen die het werk lichter maken.

Wie is STEP?

De STEP Nederland houdt zich al meer dan 30 jaar succesvol bezig met de preventie van verzuimschade en gezondheidsschade door fysieke overbelasting. Het bedrijf heeft hiertoe een unieke aanpak ontwikkeld die zich niet eenvoudig laat vergelijken. STEP is al jarenlang actief in de bouw, afbouw en wegenbouw. 

De voordelen op een rij

 • Minder verzuimgevallen en minder verzuimduur.
 • Preventie van recidieven.
 • Inzet van STEP bij (dreigend) verzuim wordt 80 tot 100% vergoed door de Bouwend Nederland verzuimmantels bij De Goudse Verzekeringen.
 • 10% korting op alle STEP-diensten (onder meer preventieve groepstrainingen).

Goed om te weten

Via het Bouwend Nederland Preventie- en Verzuimloket word je snel doorverwezen naar STEP. 

Heb je vragen? Stel ze gerust.

Wil je meer weten over dit ledenvoordeel en de mogelijkheden die STEP je kan bieden? Neem dan contact met ons op via onderstaande knop of bel direct naar 079-3252166.

Handige links