Logo Bouwend Nederland
 1. Home
 2. Lidmaatschap
 3. Financiele ledenvoordelen
 4. Verzekeringen
 5. De goudse wga gatverzekering plus

De Goudse WGA-gatverzekering Plus

Bied financiële zekerheid aan medewerkers bij arbeidsongeschiktheid

 • Inkomenszekerheid van 70% van het laatstverdiende loon tot de WIA-loongrens
 • Persoonlijke ondersteuning door WIA-coach
 • Bonus van 10% van nieuw loon (tot WIA-loongrens), uitkering tot de AOW-leeftijd

De bouw is een bruisende branche met veel lichamelijke arbeid. Daardoor is er een bovengemiddelde kans dat een werknemer een ongeluk krijgt en (geheel of gedeeltelijk) arbeidsongeschikt raakt. Zijn inkomen kan dan fors dalen, zelfs tot onder bijstandsniveau. Je kunt je werknemers (en hun gezinnen) hiertegen beschermen met een collectieve verzekering.

 

De WGA-gatverzekering Plus voor Bouwend Nederland sluit niet alleen aan op de wettelijke uitkeringen bij arbeidsongeschiktheid, maar ook op de basisvoorziening vanuit de Stichting Bedrijfspensioenfonds voor de Bouwnijverheid. Je werknemers zijn verzekerd van een inkomen van 70% van het laatstverdiende loon tot de WIA-loongrens € 66.956,94 in 2023. Daarnaast keert de verzekering een bonus uit als je werknemer nog minstens 25% verdient van wat hij volgens het UWV nog kan verdienen. Ook krijgt je werknemer begeleiding van een WIA-coach als hij langdurig arbeidsongeschikt is.

 

De aanvullende arbeidsongeschiktheidsverzekeringen kunnen het aanbod voor jouw werknemers compleet maken:

 • WIA-aanvullingsverzekering onder 35%. Voor medewerkers die minder dan 35% arbeidsongeschikt zijn en dus geen wettelijke WIA-uitkering ontvangen (premie op aanvraag).
 • WIA-aanvullingsverzekering boven de WIA-loongrens. Voor medewerkers die meer verdienen dan de WIA-loongrens (premie op aanvraag).

De voordelen op een rij

 • Gunstige lage premie van 0,320% van het sv-loon.
 • Inkomenszekerheid van 70% van het laatstverdiende loon tot de WIA-loongrens.
 • Bonus van 10% van nieuw loon (tot WIA-loongrens). De bonus wordt uitgekeerd tot de AOW-leeftijd.
 • Een WIA-coach helpt je werknemer meer te kunnen gaan werken, nieuw werk te vinden en/of bij herscholing.
 • 5% korting op de aanvullende WIA-aanvullingsverzekeringen.
 • Tot 10% pakketkorting als je meerdere verzekeringen afsluit (bijvoorbeeld Verzuim-, ZW-of WGA-eigenrisico- of Collectieve Ongevallenverzekering).

Goed om te weten

Medewerkers kunnen deelnemen aan de verzekering als zij óók deelnemen aan het arbeidsongeschiktheidspensioen van Bpf Bouw.

 

De verantwoordelijkheid voor advies en toelichtingen op verzekeringen ligt niet bij Koninklijke Bouwend Nederland. Koninklijke Bouwend Nederland bemiddelt niet en adviseert evenmin inzake verzekeringen. Uitsluitend de polisvoorwaarden bepalen de reikwijdte van de dekking zodat aan deze beknopte uitleg geen rechten kunnen worden ontleend. Bouwend Nederland verzekeringen worden kritisch beoordeeld door een onafhankelijke verzekeringscommissie. Deze commissie bestaat uit insurance-managers van grote bouwconcerns en ondernemers vanuit de secties binnen Koninklijke Bouwend Nederland. Daarmee wordt gespecialiseerde kennis gebundeld met praktisch ondernemerschap.

Geschikt voor jouw bedrijf?

Is deze verzekering iets voor jouw bedrijf? Onze collega's staan voor je klaar met vrijblijvend advies. Of helpen je direct met het afsluiten van de geschikte verzekering voor jou.