Logo Bouwend Nederland
  1. Home
  2. Lidmaatschap
  3. Trainingen
  4. Wkb trainingen
  5. Wet kwaliteitsborging voor het bouwen begeleidingstraject

Wet kwaliteitsborging voor het bouwen: begeleidingstraject

Stapsgewijze ondersteuning bij de implementatie van de Wkb binnen jouw bedrijfsvoering

  • Speciaal voor regionale afdelingen

In vijf e-learningmodules en drie interactieve classroomsessies bieden we je stapsgewijze ondersteuning bij de implementatie van de Wkb binnen jouw bedrijfsvoering.

Sinds 1 januari 2024 is de Wet kwaliteitsborging voor het bouwen (Wkb) van kracht. Deze wet heeft grote consequenties voor de organisatie van de kwaliteitsborging bij alle bouw- en infrabedrijven. Na het volgen van het Wkb Begeleidingstraject heb je als aannemer:

  • Kennis van de hoofdlijnen van de Wkb en de Wkb-wegwijzer.

  • Inzicht in de gevolgen van de Wkb voor je eigen bedrijfsvoering, vanaf de initiatieffase tot aan de nazorg.
  • Een plan voor de voor jouw bedrijf te nemen implementatiestappen geformuleerd en deze deels uitgevoerd met aandacht voor structuur en gedrag.
  • Actief met de uitvoering van de gemaakte plannen geoefend en ben je klaar voor (proef)projecten.

Hier vind je een compleet overzicht van de inhoud van het Wkb Begeleidingstraject.

Voor wie is deze training interessant?

MKB-bouwbedrijven die zich actief willen voorbereiden op de invoering van de Wkb, en daarbij behoefte hebben aan praktische ondersteuning en sparren met/leren van collega’s. Functie: directie, kwaliteitsmanager/KAM-medewerkers, projectleiders, hoofd bedrijfsbureau, etc.

Duur

Uitgangspunt is dat je het begeleidingstraject in ongeveer 3 maanden doorloopt. Het traject start met een gezamenlijke kick-off sessie. Vervolgens start je individueel met het doorlopen van de e-learning modules waarna maandelijks (in totaal drie keer) een classroomsessie volgt. Tijdens de classroomsessies wordt de doorlopen stof behandeld en is er gelegenheid tot het stellen van vragen.

Voorkennis

We gaan ervan uit dat je basiskennis hebt van de Wet Kwaliteitsborging. Bijvoorbeeld doordat je ons webinar hebt bekeken of één van de informatiebijeenkomsten in de regio hebt bijgewoond.

 

Ben je nog geen lid?

Leden van Bouwend Nederland profiteren van diverse voordelen, waaronder korting op de trainingen van de Academy.

Ontdek alle voordelen van het lidmaatschap

Kies je startmoment

Er zijn op dit moment geen trainingen gepland. Op de hoogte blijven van nieuwe trainingsdata? Meld je dan aan voor de Academy Alert!

Aanmelden Academy Alert