Logo Bouwend Nederland

Aanmelding voor Machinistenscholingsdagen 2024 geopend

Donderdag 19 oktober 2023

Bijscholing is en blijft noodzakelijk om kennis up to date te houden. Dit is zeker het geval in een tijd waarin vakmanschap en duurzame inzetbaarheid van groot belang zijn. Daarom is besloten om ook in 2024 de inmiddels traditionele Machinistenscholingsdagen (MSD) te organiseren en wel op 18 en 19 januari 2024.

Vertegenwoordigers van SOMA Bedrijfsopleidingen, Vakvereniging HZC en de Vakgroep Grondwerk van Bouwend Nederland, zijn al voor de zomervakantie gestart met de voorbereidingen van de MSD 2024. Aan onderwerpen geen gebrek! Ook dit jaar heeft de programmacommissie een keuze moeten maken. Hierbij is gelet op het leveren van een bijdrage ter vergroting van de vakbekwaamheid, verdieping van de inhoudelijke kennis, de professionaliteit in het werken en het omgaan met elkaar. Door de jaren heen is dit iedere keer weer gelukt, en de deelnemers ervaren deze dagen als leerzaam, nuttig en in een gezellige sfeer.

Programma

Ook nu weer hebben de organiserende partijen een mooi programma in elkaar gezet. Voor deze alweer 31e editie van de MSD is gekozen voor het motto: ‘Een echte machinist kijkt vooruit!' Er zullen weer zes workshops worden georganiseerd waarin de deelnemers op interactieve wijze kennis kunnen nemen van de laatste ontwikkelingen op hun vakgebied en op sociaal terrein. Kennisnemen in een lokaal binnen en in de praktijk buiten is de formule waarmee gewerkt gaat worden. Klik hier om de onderwerpen te bekijken.

Wist je dat?

De deelnemers aan de MSD in 2023 gaven deze rapportcijfers:

  • voor de dag in het algemeen een 8,5;
  • voor de docenten een 8,0;
  • en voor de inhoud van de dag een 7,7!

 

Klik hier voor een terugblik op de MSD 2023

Aanmelden en kosten

Aanmelden voor de Machinistenscholingsdagen 2024 is mogelijk via onderstaande link (graag aanmelden vóór 12 januari 2024). Na aanmelding wordt er een automatische bevestiging gestuurd. Uiterlijk een week van tevoren ontvangen de deelnemers nog een bevestiging met alle laatste informatie.

De kosten voor deelname aan de MSD bedragen € 250,00 excl. BTW. De MSD worden door cao partijen, betrokken bij de bouw-cao, gezien als functionele bijscholing. Dit betekent dat de kosten voor rekening van de werkgever komen.

 

Klik hier om je aan te melden.

Vragen?

Wil je meer weten over de Machinistenscholingsdagen 2024? Neem dan contact op met Evelien van Rhijn van de vakgroep Grondwerk op 06-519 031 18 of stuur haar een e-mail.

Charles Verheyen
Verenigingsmanager
E-mailadres

Gerelateerd nieuws

Woensdag 1 mei 2024
RWU-index 1991 stopt per 1 januari 2025

Voor het verrekenen van prijswijzigingen tijdens de uitvoering van een project is in 1991 de Risicoregeling Woning- en Utiliteitsbouw 1991 (RWU 1991) opgesteld. De Commissie Risicoregeling Woning- en Utiliteitsbouw heeft besloten om per 2025 te stoppen met de RWU-index 1991.

Woensdag 6 maart 2024
Ruimtelijk Voorstel Provincie zet woningbouw in Zuid-Holland verder klem

Het Ruimtelijk Voorstel van de Provincie Zuid-Holland maakt bouwen van betaalbare woningen in Zuid-Holland verder onhaalbaar. Bouwend Nederland vindt het beleid onverstandig en onrealistisch.

Donderdag 29 februari 2024
Partners woningbouw: 'Uitvoering moet beter en sneller'

Nederland kampt met een woningcrisis. Om het enorme woningtekort in te lopen is het nodig dat er jaarlijks minstens 100.000 nieuwe woningen worden gebouwd. Dat zeggen provincies, gemeenten, corporaties, bouwers, ontwikkelaars, investeerders, makelaars en bij de woningbouw betrokken consumentenorganisaties. Twaalf partijen hebben onderling afspraken gemaakt over hoe dat doel versneld bereikt kan worden. Tijdens de landelijke Woontop op 29 februari in Den Haag vragen ze de politieke partijen om dit initiatief daadkrachtig te steunen en de grote woningnood gezamenlijk met meer urgentie aan te pakken.